Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON
 Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON

Han tog sista platsen – så ser startfältet ut

Publicerad

Den tionde och sista platsen i Olympiatravets final gick till Cruzado dela Noche.

Stefan Melander-tränade Cruzado dela Noche föll med flaggan i topp mot skrällen Beau Mec i lördagens fjärde och sista deltävling i Olympiatravet. Den senare blev nionde häst att bli klar för finalen på Åby kommande lördag och på söndagen meddelade Åbytravet att den sista platsen tilldelats Cruzado dela Noche. I Olympiatravets final, som körs över 2 140 meter med autostart, väntar 1,5 miljoner kronor på vinnaren och startspåren lottas senare under söndagen.

Hästarna i Olympiatravets final:

1. Day or Night In. Kusk och tränare: Johan Untersteiner.

2. Giveitgasandgo. Kusk: Erik Adielsson. Tränare: Frode Hamre.

3. On Track Piraten. Kusk och tränare: Hans R Strömberg.

4. Ringostarr Treb. Kusk: Wilhelm Paal. Tränare: Jerry Riordan.

5. Lionel N.O.. Kusk: Göran Antonsen. Tränare: Daniel Redén.

6. Cruzado dela Noche. Kusk: Ulf Ohlsson. Tränare: Stefan Melander.

7. Takethem. Kusk och tränare: Steen Juul.

8. Zenit Brick. Kusk: Björn Goop. Tränare: Timo Nurmos.

9. Titty Jepson. Kusk: Örjan Kihlström. Tränare: Vincent Lacroix.

10. Beau Mec. Kusk: Carl Johan Jepson. Tränare: Lars Wikström.

 

Av Ola Johansson, Kanal 75/SportExpressen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag