Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan: ”Han är min bästa chans på V75”

Foto: Maria Holmén / Tr Media
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

På lördag är det dags för V75 på Åbytravet. 

Hemmatränaren Robert Bergh selar ut flera intressanta hästar och summerar även lite smått året 2020 som för hans del innehållit flera stora segrar. 

– Det känns skönt och bra, det är precis vad man hoppats på i början av året, säger han.  

Stall Robert Bergh fortsätter att leverera starka siffror även år 2020. Nyligen klev de över 30 miljoner kronor i inkörda pengar och kan räkna in flera stora triumfer på tävlingsovalen. Där fyraåringarna Power och Hail Mary varit de tyngsta pjäserna. 

– Vi får vara nöjda, sammanslaget har det varit toppenbra med de här större segrarna som derbysegrarna och Breeders Crown med Hail Mary. De bästa hästarna har stuckit ut ordentligt och sen har det fortsatt bra bland de andra hästarna i stallet. Det känns skönt och bra, det är precis vad man hoppats på i början av året. 

”Han har haft en enorm utveckling”

Men ännu är det en månad kvar av tävlingsåret och decembers första V75-dag arrangeras på Robert Berghs hemmabana Åby. 

– Det är alltid roligt att ha med sig en massa hästar när det är hemmaplan och det går bra just nu så då blir det lite mer stimulerande att kolla efter startspår och grejer. 

En av stallets V75-hästar är Vikens High Yield som kommer med två raka segrar i bagaget. 

– Det är skönt att han har fått vinna lite lopp igen. Han har haft en enorm utveckling i år. Det är en spännande häst. Han startar mycket för att det är hemmaplan, det är lite frågetecken hur han löser det här med att gå med skor. Det har mycket att göra med hur banan ser ut på lördag, han är väldigt stor och tung. Så han blir lite svårbedömd men läget är ju perfekt. 

Han är bästa chansen på lördag

Från den 1 december råder det barfotaförbud och Bergh berättar att det gäller att tänka ett extra varv innan man lägger sitt spel när hästarna måste tävla med skor. 

– Man får ta det försiktigt och inte spika de hästarna som gått barfota runtom. Sen är det de här kontrasterna. Om det är nästintill vårväder i Stockholm och neråt och man åker norrut där det krävs brodd så kan det bli ofta bli en stor omställning. Blir banan skitig så att kuskarna är smutsiga redan i lopp ett så blir det också svårt för de som har gått barfota runtom, de som har gått med skor brukar klara det bättre. 

Slutligen bjuder han på stallets bästa chans som enligt honom är Speedy Tilly (V75-6). 

– Han gillar faktiskt att gå med skor, eller han har gått barfota bak men jag tror att han kommer att fungera bra med skor också.