Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan fick fel cancerdiagnos

Foto: Claes Kärrstrand / TR Media/KANAL 75
Foto: Mia Törnberg / TR Media

Den norske travtränaren Trond Andersen diagnostiserades med lungcancer tidigare i år. 

Nu berättar han att diagnosen var fel. Stjärntränaren har hudcancer. 

– Nu vet vi vad det är och hudcancer har lite bättre odds än vad lungcancer skulle haft, säger han till Trav365.  

Det var sent i mars tidigare i år som den norske stjärntränaren Trond Andersen berättade att han drabbats av lungcancer. 

En nyhet som chockade travsporten. 

– Det är väldigt tungt. Det är en väldigt allvarlig prognos med spridning till levern, mjälten, njurar och binjurar, men medicinutvecklingen har nått långt. Läkaren pratar om allt från två till tio år, berättade han för tgn.no då. 

”Läget är fortfarande mycket allvarligt” 

Nu berättar Trond Andersen för Trav365 att diagnosen var felställd. Läget är fortfarande mycket allvarligt, men efter flera olika provtagningar är hudcancer den nya diagnosen. 

– Det blev en vändning då jag från början gavs fel diagnos. Nu vet vi vad det är och hudcancer har lite bättre odds än vad lungcancer skulle haft. Jag har fortsatt en svulst i högra lungan och läget är fortfarande mycket allvarligt då det spridit sig till de inre organen, det har spridits överallt tyvärr, säger Trond Andersen till sajten. 

”Hade dött inom ett halvår” 

Vidare säger Andersen att han mår lite bättre nu jämfört med för tre veckor sedan. 

– Jag har fått en stark medicin som jag tycker har gett bra effekt. Utan den medicinen sa läkaren häromdagen till mig att jag hade dött inom ett halvår. De här medicinerna går direkt på cancern och jag känner att jag har fått mer energi den senaste tiden och jag mår lite bättre, säger han till Trav365.