Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Behåller Elitloppsbiljetten – efter ägarens tränarbyte

Foto: LJ / © TR Bild
Foto: Matilda Öhrman/Travronden / Trav & Galoppronden

Vivid Wise As byter tränare från Alessandro Gocciadoro till Björn Goop. 

Och tack vare det får hästen behålla sin elitloppsbiljett. 

– Efter agerande från ägaren då han kraftigt tar avstånd från det som hände i går så är Vivid Wise As fortfarande med i Elitloppet, säger Anders Malmrot. 

Vivid Wise As var den första hästen att bjudas in till årets Elitlopp efter segern i Criterium de Vitesse. 

Hästen har tränats av Alessandro Gocciadoro – fram tills nu. 

Den uppmärksammade händelsen på Örebro då en anställd hos italienaren drev hästen Zarina Bi regelvidrigt i värmningen fick Vivid Wise As ägare Antonio Somma att flytta elitloppshästen. 

”Efter det beklagliga agerandet från personalen hos stall Gocciadoro har vi beslutat att avsluta samarbetet med Gocciadoros team”, skriver Antonio Somma som företräder ägarkonstellationen Scuderia Bivans och Scuderia Bruni, på sitt Twitter-konto.

Senare under dagen stod det klart att Björn Goop är stjärnhästens nya tränare. 

Malmrot: ”Hade beslutat oss för att dra tillbaka den”

Redan när Vivid Wise As bjöds in till Elitloppet var många kritiska att en häst tränad av Alessandro Gocciadoro fått en inbjudan. Gocciadoro hade då själv dömts för otillåtna drivningar i hemlandet och i april i år dömdes han till att betala 60 000 kronor i böter för att ha brustit i sitt tränaransvar avseende det svenska antidopingreglementet.

Under söndagen har Anders Malmrot och hans kolleger diskuterat hur man skulle göra med Vivid Wise As elitloppsinbjudan efter incidenten på Örebrotravet. 

– Efter agerande från ägaren då han kraftigt tar avstånd från det som hände i går så är Vivid Wise As fortfarande med i Elitloppet. Det är hästen som jag har bjudit in och han har inte gjort något fel. Efter tränarbytet är han fortfarande med i Elitloppet.

Om han fortfarande hade tränats av Gocciadoro – hade ni funderat på att inte ta med honom då?

– Ja, det har vi haft möten om i dag. Vi hade beslutat oss för att vi skulle dra tillbaka vår inbjudan om Gocciadoro stått som tränare. 

Var det ägaren själv som tog beslutet kring tränarbytet eller ställde ni ett ultimatum?

– Nej, det kom från ägaren själv. Han hade tydligen agerat direkt och stod för att han ville ha sin häst hos en annan tränare. 

https://twitter.com/antoniosomma8/status/1256883487564607488