Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan: ”Då började jag få panikattacker”

Förra veckan bekräftade den svenska kuskstjärnan Kima Frenning att hon lägger ner kuskkarriären. 

Nu berättar hon i australisk tv att hon mått psykiskt dåligt. 

– Efter någon månad började jag må psykiskt dåligt, säger hon till australiska Sky Racing. 

Förra veckan berättade den svenska stjärnkusken Kima Frenning, som dragit in flera miljoner under sina år som catchdriver i Australien, att hon väljer att sluta som kusk.  

Kima Frenning, 29, var tidigare i år inblandad i en obehaglig olycka där hon fick en häst över sig. Stjärnkusken drabbades av en kraftig hjärnskakning och en bruten handled, men var efter en tid tillbaka på banan igen. 

”Började få panikångestattacker” 

I en intervju med den australiska sajten Sky Racing berättar hon nu att hon kort efter comebacken började må psykiskt dåligt – och att det låg till grund för beslutet att sluta. 

– När jag kom tillbaka var jag ivrig att få tävla igen men efter någon månad började jag må psykiskt dåligt. Jag började hamna i ordbråk med folk på tävlingsbanan och det som tidigare handlade om hat för stunden började jag ta väldigt personligt och kunde inte släppa det på flera dagar, säger hon till Sky Racing. 

– Jag började också få panikattacker. Det var inte bra, säger hon. 

”Träningen är min största passion”

Nu ska Kima Frenning i stället satsa fullt ut på en karriär som travtränare. 

– Jag älskar att köra men träningen är min största passion. Jag blir nervös då också, men det är en mer positiv typ av nervositet i stället för en negativ, säger hon till Sky Racing.