Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan årsdebuterar: ”Är ingen lätt uppgift”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Ifjol visade Milliondollarrhyme att han är en häst för yppersta eliten. 

På söndag gör Fredrik B Larssons stjärnhäst årsdebut och planen för i år är glasklar.   

– Det är Elitloppet som är huvudmålet, säger tränaren. 

Fredrik B Larsson har tränat fram flertalet stjärnhästar genom åren men det är Ready Cash-sonen, Milliondollarrhyme, som han håller allra högst. I fjol visade valacken att han verkligen hör hemma bland Sveriges bästa hästar. Då sprang han in 2,1 miljoner kronor, tog sig till Elitloppsfinalen, var tvåa i Jubileumspokalen och vann Svenskt Mästerskap.  

Efter månader av vinterträning är det nu dags för årsdebut och det sker under söndagens V75-tävlingar på Rommetravet. 

– Jag tror att han fick ganska mycket rutin och hårdhet förra året. Han är redo för att starta, sen kommer han inte att vara på topp första starten men han gjorde ju en bra årsdebut ifjol, säger Fredrik B Larsson. 

”Då kunde han bli hetsig” 

Solvallatränaren som bedriver sin tränarverksamhet i Sigtuna, är nöjd med hur hans stjärnhäst känts under vintern och ser tillbaka på ett lysande fjolår. 

– Det var riktigt bra, framför allt hur han utvecklades mentalt under säsongen med de tuffa loppen som han fick. Han gjorde bara finare och finare lopp. Det blev en riktigt fin löphäst av honom och det hade han problem med tidigare. Då kunde han bli hetsig. Han utvecklades rejält och växte in i eliten tycker jag, han blev bekväm med att springa i de större loppen. 

”Elitloppet är huvudmålet” 

På söndag startar ekipaget från spår nio bakom bilen, och det är inget som bekommer Larsson i årsdebuten. 

– Det var inte så tokigt i första starten för året. Jag vill gärna köra honom bakifrån första loppet. Vi hoppas kunna ta en hygglig position men årsdebuter är alltid svåra att sia om när man bara har tränat hemma. Vi möter ganska formstarka hästar. Det är några av de bästa hästarna som vi har i Sverige som är med i loppet. Det blir inte en lätt uppgift men jag är nöjd om han känns bra och fungerar. 

Och vart siktet är ställt för säsongen råder det inte tvivel om. 

– Det är Elitloppet som är huvudmålet. Jag vill helst ha tre lopp i honom innan Elitloppet, om det nu blir av men det är vad vi siktar mot. Efter det får vi fundera vad vi har framför oss men vi har förhoppningsvis lopp hela säsongen för honom. Men min plan just nu den ligger fram till Elitloppet.