Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan är klar för storloppet i Göteborg

Jon Walter Pedersen
Foto: Malin Albinsson / TR Media / Malin Albinsson
Björn Goop och Moni Viking är regerande mästare.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Milligan's School och Moni Viking får sällskap.

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen har presenterat den franska topphästen Ce Bello Romain som fjärde häst i Åby stora pris.

– Det är en av Frankrikes bästa och hetaste hästar för dagen, säger Jon Walter Pedersen.

Åby Stora Pris avgörs på Åbytravet i Göteborg den 14 augusti.

Och sportchef Jon Walter Pedersen ser ut att få ihop ett starkt startfält.

På tisdagen presenterades nioårige Ce Bello Romain, som i juni besegrade Paralympiatravsegraren Delia du Pommereux i finska storloppet Kymi St Prix.

Fransk stjärnhäst till Göteborg

– Vi hade önskemål om att få med Ce Bello tidigare i våras men då passade inte matchningen. Hästen har gjort allt rätt i år och vunnit fem av sju starter. En av Frankrikes bästa och hetaste hästar för dagen och det ska bli mycket glädjande att vi kan få visa upp honom för Åbypubliken, säger sportchefen Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Hästen tränas av Sylvain Dupont.

– Hästen kommer i strålande form och resan ser vi inga problem med. Ce Bello Romain kommer troligen starta i Prix De Washington på Vincennes eller eventuellt möta Face Time Bourbon i Mons nästa vecka, säger han.

Hästen har tjänat över 800 000 euro och har ett rekord på 1.09,9.

Sedan tidigare är fjolårssegraren Moni Viking klar för tävlingen, tillsammans med Stefan Melanders Milligan's School och Carat Williams.

https://www.facebook.com/abytravet/posts/4107936315941092