Här är Stig Wiklund med SportExpressens förstasida.Här är Stig Wiklund med SportExpressens förstasida.
Här är Stig Wiklund med SportExpressens förstasida.
Här när han hade klarat av 100 mil rullskidåkning.Här när han hade klarat av 100 mil rullskidåkning.
Här när han hade klarat av 100 mil rullskidåkning.

Stig Wiklund blir ny coach för Norrtravet

Publicerad

Den hyllade mentala coachen Stig Wiklund får nya uppdrag inom travsporten.

Det är Norrtrav som ska använda sig av Wiklunds tjänster, skriver man i ett pressmeddelande.

– Travet börjar flytta fram sina positioner inom mental coaching och det är jättekul, säger Stig Wiklund.

Längdskidåkaren Johan Olsson med flera OS-guld på meritlistan har hyllat den mentala coachen Stig Wiklund.

Och han är inte ensam – det är flera som nyttjat coachens tjänster och berättat om fördelarna med mentalt fokus.

”Nöjda med samarbetet”

Först ut i travsporten att anlita Stig Wiklund var travtränaren Robert Bergh.

Nu hoppar Norrtrav på tåget.

– Jag ska coacha såväl styrelsen som aktiva, det är ett helhetspaket. Jag tycker att det är viktigt att få en gemensam, stark, målbild. Att alla drar åt samma håll och kan ta utvecklande steg. Från att bli bra till bättre. Se på Johan Olsson som gick från att vara en duktig skidåkare till bäst i världen, säger Stig Wiklund.

De senaste åren har han haft flera uppdrag inom travsporten: Jörgen Westholm, Trav Gävleborg, Johnny Takter och Travets Talanger för att nämna några.

– Hos Robert Bergh och Jörgen Westholm har det handlat mycket om personalcoaching och de är jättenöjda med samarbetet.

”Svårare hantera framgång”

Samtidigt understryker han att arbetet med det mentala kan ta lång tid.

– Mentala processer tar längre tid än vad man tror. Robert Bergh började jag jobba med 2004 och resultat av det visade sig främst fem-sex år senare.

– Inom travsporten finns det så mycket personligheter och tävlingsmänniskor och ibland kanske humöret drar i väg lite, för att uttrycka sig milt, och då är det bra med mental coachning.

Samtidigt är det inte alltid i motgång man behöver mental coachning menar Wiklund.

– Ibland kan det vara svårare att hantera framgång än motgång.

Ensam inom travet

Bland sportstjärnor är det vanligt med mental coachning, något som smittat av sig inom travsporten.

– Nu har nästan alla sportstjärnor någon coach och travet börjar flytta fram sina positioner vilket är jättekul. Jag prioriterar travsporten faktiskt.

Och än så länge är han ensam om att jobba som mental coach inom travsporten, vad han vet.

– Jag har inte stött på någon mer och inte hört någon som jobbat med en aktiv person inom travsporten. Men å andra sidan har jag tystnadsplikt mot vissa som inte vill säga vem man arbetar med och sådär, och det skulle ju kunna finnas sådant inom travet också, avslutar han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag