Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Lars Jakobsson / KANAL 75Foto: Lars Jakobsson / KANAL 75
 Foto: Lars Jakobsson / KANAL 75
Foto: Kanal 75Foto: Kanal 75
 Foto: Kanal 75

Stig H: "Helt rätt att fuskarna åker fast"

Publicerad

Fabrice Soloy utreds för doping efter att ha fastnat i kontroller i Norden.

Och i förra veckan uppdagades det att ytterligare fyra franska tränare haft hästar som tävlat med otillåtna medel i kroppen. Nu ger en svensk tränarlegendar sin syn på saken.

"Jag vet inte om fransmännen jobbar hårdare mot doping nu eller om de har blivit duktigare. Hur som helst är det helt rätt signaler när de som fuskar åker fast", skriver Stig H Johansson i sin krönika hos trav365.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

I ett pressmeddelande från det franska travförbundet glarjordes det under förra veckan att sex hästar haft otillåtna medel i kroppen.

Dessa kommer från fyra olika tränare, och både A- och B-prov är positiva. I sin krönika hos trav365 ger svenska tränarlegendaren Stig H Johansson sin syn på saken.

"Jag vet inte om fransmännen jobbar hårdare mot doping nu eller om de har blivit duktigare. Hur som helst är det helt rätt signaler när de som fuskar åker fast", skriver Stig H Johansson.

Lär ta lång tid att reda ut

Den juridiska processen lär ta lång tid – men Stig H menar att beskedet kan göra andra fuskare oroliga.

"Man tycker att man är luttrad i den här branschen men att komma åt precis alla verkar uppnåbart. Förhoppningsvis om man är intensiv på stickprov så sprider det sig och då är aldrig fuskarna säkra", skriver Stig H Johansson.

Nu vill han veta vilka tränare det gäller – något som det franska travförbundet inte gått ut med.

"Klart att det blir en massa spekulationer när man inte får reda på vilka tränare det handlar om. Med de rubikerna kan det vara bra att det klargörs", skriver Stig H Johansson.

 

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag