Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stig H: "Helt rätt att fuskarna åker fast"

Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Lars Jakobsson / KANAL 75
Foto: Kanal 75

Fabrice Soloy utreds för doping efter att ha fastnat i kontroller i Norden.

Och i förra veckan uppdagades det att ytterligare fyra franska tränare haft hästar som tävlat med otillåtna medel i kroppen. Nu ger en svensk tränarlegendar sin syn på saken.

"Jag vet inte om fransmännen jobbar hårdare mot doping nu eller om de har blivit duktigare. Hur som helst är det helt rätt signaler när de som fuskar åker fast", skriver Stig H Johansson i sin krönika hos trav365.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

I ett pressmeddelande från det franska travförbundet glarjordes det under förra veckan att sex hästar haft otillåtna medel i kroppen.

Dessa kommer från fyra olika tränare, och både A- och B-prov är positiva. I sin krönika hos trav365 ger svenska tränarlegendaren Stig H Johansson sin syn på saken.

"Jag vet inte om fransmännen jobbar hårdare mot doping nu eller om de har blivit duktigare. Hur som helst är det helt rätt signaler när de som fuskar åker fast", skriver Stig H Johansson.

Lär ta lång tid att reda ut

Den juridiska processen lär ta lång tid – men Stig H menar att beskedet kan göra andra fuskare oroliga.

"Man tycker att man är luttrad i den här branschen men att komma åt precis alla verkar uppnåbart. Förhoppningsvis om man är intensiv på stickprov så sprider det sig och då är aldrig fuskarna säkra", skriver Stig H Johansson.

Nu vill han veta vilka tränare det gäller – något som det franska travförbundet inte gått ut med.

"Klart att det blir en massa spekulationer när man inte får reda på vilka tränare det handlar om. Med de rubikerna kan det vara bra att det klargörs", skriver Stig H Johansson.

 

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!