Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stenströmer vill tillåta hästägare på banorna

Ulf Stenströmer med Handsome BradFoto: MA / MVA Foto

Stochampionatshelgen blir liksom andra evenemang annorlunda i år.
Under våren har bara aktiva släppts in på travbanor – men Axevallatränaren Ulf Stenströmer med hemmahoppet Handsome Brad till start, hoppas på ändring snart: 

– Jag hoppas att de tänker till och fixar så att åtminstone hästägarna kan komma in.

Travhelgen på Axevalla är för många en av årets festliga höjdpunkter. Men precis som årets tidigare storloppsdagar så blir det glest på stallbacken och tomt på publikplats. 

Hemmatränaren Ulf Stenströmer har flera hästar till start under helgen, däribland stjärnhästen Handsome Brad i Axevallalöpning tillika Gulddivisionen på lördag. 

Nu hoppas han att Svensk Travsport snart lättar på sina bestämmelser och förutom de aktiva även tillåter hästägare på travbanorna. 

– Det väldigt tråkigt att köra tävlingar utan publik men jag är jätteglad att vi får köra tävlingar. Men känslan är att det lättas upp lite på saker och ting och då tycker jag att vi ska kunna göra det inom travet också, om än i väldigt liten skala.


Axevallatränaren menar att han upplever att ägarnas tålamod börjat tryta lite senaste tiden:  

– Jag tycker att det gnisslas för mycket bland hästägarna för att vi inte ska kunna lyssna ett dugg på dem, säger Ulf Stenströmer och fortsätter: 

– Det skulle nog kunna fungera på ett väldigt bra sätt samtidigt som man håller sig inom lagar och restriktioner. Jag hoppas att de tänker till och fixar så att åtminstone hästägarna kan komma in. De kan köra in med bilarna på publikplats och hålla avstånd, jag kan egentligen inte se några hinder. 

I början av juni vann Handsome Brad Jämtlands Stora Pris och Stenströmer berättar att det var en märklig känsla. 

– Det kändes så konstigt. Jag var inte ens i vinnarcirkeln. Det var nästan surrealistiskt. Det är jättefina arrangemang men det är ändå en ingrediens som saknas och det är ägarna.  


I senaste loppet var hästen fyra i finska Kymi grand prix. 

– Jag tyckte att han gjorde ett topplopp då. Han öppnade pilsnabbt och plockade på Moni Viking under upploppet. 

Tränaren berättar att resan till Finland var lite slitsam under de då varma väderförhållandena som rådde. Men i de senaste jobben har Ulf Stenströmer varit mycket nöjd med stjärnan. 

– Jag hoppas att han ska vara förberedd för stordåd. Det är en gulddivision och det är inga duvungar som han möter men jag tycker själv, även om det är förkastligt att säga så, att jag har bästa hästen.