Stefan Melanders häst Fatimas Future ligger sist i loppet – sekunderna senare faller hästen ihop och dör. Foto: ATG LiveStefan Melanders häst Fatimas Future ligger sist i loppet – sekunderna senare faller hästen ihop och dör. Foto: ATG Live
Stefan Melanders häst Fatimas Future ligger sist i loppet – sekunderna senare faller hästen ihop och dör. Foto: ATG Live
Stefan Melander. Foto: LARS JAKOBSSONStefan Melander. Foto: LARS JAKOBSSON
Stefan Melander. Foto: LARS JAKOBSSON

Stefan Melanders häst dog mitt under loppet

Publicerad

Stefan Melanders häst Fatimas Future föll ihop och dog under loppet på Solvalla, enligt Travronden.

Det var hästens första travlopp i karriären.

– Det var otäckt, säger Stefan Melander till Travronden.

Det var under onsdagskvällens första lopp på Solvalla som olyckan inträffade.

Hästen föll ihop drygt 100 meter från mål – och dog.

– Hästen började bryta en del, men det trodde jag snarare berodde på att hon är så ovan vid att vara inne på banan. När jag tog ut henne för att runda en konkurrent, stannade hon själv också. I det läget förstod jag att allting inte stod rätt till, säger Stefan Melander till Travronden.

Stefan Melander klarade sig utan skador

Melander själv klarade sig utan skador. Travronden skriver att den framgångsrike kusken lyckades ta sig ur sulkyn innan hästen föll ihop.

– Det var tur att det inte var några hästar bakom oss, då hade det kunnat gå illa. Nu skrittade hästen innan hon gick i backen, vilket gjorde att jag hann hoppa ur, så jag själv mår bra, säger Melander.

Det är oklart vad som orsakade hästens död. Den blev tre år.

– Det är omöjligt för mig att säga, men det var väldigt tråkigt. Jag kan inte minnas att jag varit med om något liknande tidigare, det var otäckt, säger Melander.

Svensk Travsport skriver på sin hemsida att Fatimas Future kommer att skickas till Statens Veterinärmedicinska Anstalt för obduktion. Förhoppningen är att kunna fastställa dödsorsak.

https://twitter.com/Solvallatips/status/862347131176222720

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag