Foto: / SJUANFoto: / SJUAN
 Foto: / SJUAN

Stefan Hultman slutar göra V75 Direkt i TV4

Publicerad

Den tidigare stjärntränaren Stefan Hultman fick den första september jobbet som travexpert i TV4. 

Men efter redan en månad så försvinner han från tv-jobbet, det rapporterar trav365.

–  De har försökt lära upp mig och ändra på mig. Det kändes onaturligt, säger Stefan Hultman. 

Stefan Hultman hyllades stort efter ett par inhopp som expert i ATG Live. Han fick sedan chansen som expert i de "stora" travsändingarna i TV4. Men redan efter en månad rapporteras det att han är på väg bort från tv-jobbet.

– Jag förstod direkt att det skulle vara en stor omställning för mig. I ATG-live kan jag vara mig själv och det blir väldigt naturligt för mig. Vad gäller TV4 förstod jag att det skulle vara annorlunda, och jag misstänkte att det inte skulle vara min grej. Du ska prata och framföra saker på ett annat sätt. Då blir det väldigt krångligt och svårt, säger Stefan Hultman och tillägger: 

– Jag kände mig lite spänd och nervös inför varje sändning, det kändes inte bekvämt. 

Stefan Hultman slutar

Hultman har hyllats av de inbitna travfansen både för sitt jobb i ATG Live och de gånger han synts till i V75 Direkt. Men när han jobbat med V75 Direkt har han inte haft samma frihet som i ATG Live, enligt egen utsago:

– Jag sa till mig själv när vi körde första testen: "Det här kommer inte du greja Stefan". Jag kände mig obekväm hela tiden. 

Enligt Stefan Hultman har han fått bra respons av de på Kanal75, men menar att sändningarna på TV4 inte fungerat. 

– Där har man ett annat tänk. De har försökt lära upp mig och ändra på mig. Tala om vad jag ska tänka på och vad jag inte får säga. Just det var svårt mig, det kändes onaturligt. 

"Blev tvungen att förklara allt" 

Du har inte fått fritt spelrum på det sättet du hade hoppats? 

– Nej, definitivt inte. Man får inte säga vad som helst. Man kan inte säga att en häst drar vänster bak och så vidare... Jag blev tvungen att förklara allting. Det passade inte mig. 

Var det farhågor som du hade redan när du fick jobbet? 

– Ja, det var det absolut. Inte direkt när jag fick det, då kändes det mest smickrande. Men då visste jag inte vad min roll skulle vara. Sedan när vi började provspela, och jag skulle sitta uppe i hytten med referenten. Då blev man begränsad, hade lite tid, och fick inte säga vad man ville. 

Enligt Stefan Hultman blir det Patrik Fernlund som tar över hans roll. 

– Det är mycket lättare för honom som är yngre. Det passar en sån kille bättre, han är ung och inte lika inrutad i det här fackspråket som jag har. 

"Kan prata om det som är kul" 

I ATG Live-sändningarna, som inte är fyllda av reklam och snabba svängningar, har Stefan Hultman dock trivts bättre, och nu hoppas han kunna jobba mera med det formatet.

– Jag hoppas kunna fortsätta där, för det känns bra. Där kan jag sitta och prata om det jag tycker är kul. 

Men fram till årskiftet är schemat redan lagt, enligt Hultman, och fram tills årskiftet blir det inte så värst mycket av Hultman i "liven". 

– Det kommer inte bli så mycket nu, men förhoppningsvis blir det nästa år i stället, säger han.

 

LÄS MER: Tillsammans-sajten – så funkar den: Fallgroparna och termerna 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag