Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Startar ny utredning efter nya uppgifterna

ST:s vd Maria Croon på torsdagens pressträffFoto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter torsdagens presskonferens om Propulsion menade journalisten Henrik Ingvarsson i podcasten Trottosport att det finns fler hästar i Sverige som tävlar nervsnittade. 

Nu har Svensk Travsport startat en utredning. 

– Det har under helgen kommit in några tips från olika källor där man anser sig ha information om att en häst skulle vara nervsnittad, säger Maria Croon, vd Svensk Travsport, till Travronden. 

Efter en knappt fem månader lång utredning kallade Svensk Travsport i torsdags till presskonferens på Solvalla. Där bekräftade de att stjärnhästen Propulsion tävlat nervsnittad sedan han kom till Sverige. 

Kort därpå publicerad podcasten Trottosport ett extrainsatt avsnitt. I podden som drivs av Henrik Ingvarsson, Lennart Persson och Magnus Stålberg, antydde Ingvarsson att det finns ett stort mörkertal vad gäller nervsnittning av hästar i USA. 

– Jag vet att det finns nervsnittade hästar just nu som tävlar i Sverige, sa journalisten i poddavsnittet. 

”Kommit in tips från olika källor” 

Under presskonferensen menade Svensk Travsport att de gått igenom alla importer från 2010 utan att ha noterat en enda nervsnittad häst. 

För Travronden berättar Maria Croon, vd för Svensk Travsport, att hon känner till uttalandet i podcasten och uppmanar samtidigt de som vet något att höra av sig. 

– Det har under helgen kommit in några tips från olika källor där man anser sig ha information om att en häst skulle vara nervsnittad, säger Maria Croon till facktidningen och fortsätter: 

– Svensk Travsport inleder nu en utredning och vi kan inte kommentera pågående utredningar.