Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Starka reaktioner – efter avstängningen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Robert Bergh är avstängd under Elitloppshelgen – och berättar nu att han inte kommer starta Hail Mary i loppet. 

Nu rasar flera profiler på sociala medier efter beslutet. 

”Det känns som fel magnitud”, skriver hästägarkontot Stall Courant på Twitter. 

Robert Bergh och Hail Mary slutade tvåa i Berth Johanssons Memorial efter en tapper insats utvändigt Don Fanucci Zet. 

Robert Bergh, som tidigare varit tveksam till Elitloppet med sin superstjärna, var upprymd efter loppet – och öppnade dörren på glänt i en intervjui V75 Direkt. 

– Om han är storfavorit att vinna blir det lite mer inspirerande. Jag måste ge det lite tid, sa Bergh i V75 Direkt.  

Nu stänger han dörren igen. Robert Bergh är nämligen avstängd under Elitloppshelgen efter felaktig drivning under loppet. Och väljer nu att tacka nej om beslutet inte går att överklaga. 

”Så fel mot sporten” 

Ett beslut som möts av ilska på social medier. 

”Det borde väl ändras så ingen är avstängd den helgen, så fel mot sporten”, skriver travtränaren och ATG Live-profilen Björn ”Bernie” Norén på Twitter. 

”Det känns som fel magnitud, fyrkantigt och skevt tajmingmässigt att Robert Bergh blir avstängd som kusk i Elitloppet”, skriver hästägarkontot Stall Courant.

”Nu har vi alltså inom loppet av en vecka tappat Delia du Pommeruex och Hail Mary på grund av ett bristande reglemente och total avsaknad av fingertoppar från mupparna i tornen. Tycker vi att vi ska ha det så här?”, skriver Svenska Spel-profilen Isak Dahlin. 


https://twitter.com/Courant_AB/status/1393625866895347716https://twitter.com/IDahlin/status/1393631434724855811https://twitter.com/BerniesRacing/status/1393636542464335877