Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stark som en björn – han är något extra

Stark som en björn.

Vacker som en tavla.

Norton Commander är något extra.

Conrad Lugauer har fantastiska veckor bakom sig. Visserligen brukar hans hästar leverera men de senaste veckorna har varit något över det vanliga.

Bakom Norton Commander lämnade Conrad inget åt slumpen. Attacken från andra ytter kom redan på första långsidan. Och innan halvvarvet var passerat satt den ståtlige fuxen i spets. 

Trots mördande tempo lämnade Norton Commander fältet i sista sväng.

Segern skrevs till tre längder.

Och det var inte tomt i mål.

■ ■ ■

Segertiden var en av många respektingivande under dagen.

Det blev knall i ett av årets roligaste lopp. Styrkeprovet Harper Hanovers bjöd på en rejäl skräll. Olli Koivunen lotsade Eelis rätt under de tre varven.  

Tapperhetsmedaljen går till Ulf Stenströmers Handsome Brad. Som svepte fältet på långsidan och höll heroiskt till silverpengen.

Grymt att bara bli tvåa trots 1.12,5/3 180 meter.

■ ■ ■

Oskar J Andersson får oftast ut maximalt med sina uppsittningar. Han gav Jörgen Westholms A`Nana De Bohem optimal resa och överraskade rejält i stoloppet. Superskrällen, en procent på V75!, sänkte merparten av spelarna. 

Björn Goops Mellby Free glänser inte före loppen. Men i loppen är hon obarmhärtig. Trots att mötte rutinerade toppston i Shadow Gar och Peace Of Mind och missgynnades av det låga tempot avgjorde loppet på några få steg över upploppet. Segern blev inte stor, men mycket imponerande.

Efter 16 starter har hon aldrig varit sämre än trea.

Och i snitt har hon sprungit in 423 000 kronor per start.

■ ■ ■

Ulf Eriksson kör sitt första Elitlopp någonsin. Han genrepade med att vinna Sweden Cup - lilla Elitloppet - med Magnus Träffs Queer Fish till hela 46 gånger degen.

Triumfen var värd 600 000 kronor och Eriksson är en kraftigt underskattad kusk. De senaste säsongerna har han visat att han hör hemma i storloppen. Fjolåret var Ulfs bästa hittills. 

Och allt talar för att årets säsong blir det bästa genom alla tider.

Från ett perfekt läge har han god chans att vara bland de fyra främsta med Stefan Melanders Milligan´s School och därmed vara med i Elitloppsfinalen.

■ ■ ■

Lördagens tävlingar var uppvärmning inför dagens fantastiska tävlingar. Många menar att årets Elitlopp är det bästa genom tiderna.

Det är alltid svårt att jämföra upplagor men årets startfält är tveklöst ett av de bästa någonsin. 

Frågorna är många inför försöken till Elitloppet. 

Var hamnar franske segermaskinen Aubrion Du Gers från innerspåret?

Hur tufft körs favoritduon Readly Express och Propulsion i sina heat?

Det är klart att de vill vinna försöken, men inte till vilket pris som helst.

Jag tror tyvärr inte att det blir en fartfest. Väderprognosen är väldigt dyster. Det är risk för regn och någon värme i luften lär det inte bli.

■ ■ ■

Vem vinner?

Daniel Redéns Propulsion.

Bästa spelet?

Att spurtstarke Heavy Sound är på pallen. Frågorna är många och svaren får vi 17,22.