Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stark som Bamse – kan bli riktigt bra

Ingen sköntravare.

Men stark som Bamse.

Highspeed Dynamite blir spännande att följa.

Highspeed Dynamite spelades till klar favorit i V86-inledningen. Och spelarna hade klart för sig. Hästen placerades i ledningen tidigt och sedan fick han dra på i eget tempo. Men fuxen har säregen stil och travmässigt finns en hel del i övrigt att önska. Men styrkan är det verkligen inget fel på. 

Favoriten blev rejält utmanad de sista 500 meterna och det såg kritiskt ut ett tag. Men hästen visade prov på väldigt bra inställning när han höll undan.

Highspeed Dynamite fungerar bättre i kurvorna jämfört med rakorna. Det brukar ju annars ofta vara precis tvärtom. Från sidan såg det, som sagt, ganska alarmerande ut under slutdelen av loppet, men enligt Christoffer Eriksson som körde var det aldrig någon fara.

Tränare Robert Bergh är en mästare på att få till hästarnas aktion och får han jobba vidare med sitt nyförvärv så kan det här bli bra. Riktigt bra…

■ ■ ■

Christoffer Eriksson gick in i stallet och torkade av lite regnvatten innan han svingade sig upp bakom nästa Bergh-häst.

Treårige Mr Can Trix är långtifrån färdig men det finns en hel del kapacitet ”under huven”. Kördes fram till ”dödens” mitt i loppet och kämpade på tappert. Men det blev tight i mål eftersom Benjamin S.H. kom med en bra slutrökare. Resultatet dröjde och det var så pass hårt att målkameran inte ens kunde skilja hästarna åt.

Dött lopp således och hade man med båda hästarna på V86, och prickade in alla övriga vinnare, fick man två åttor.

■ ■ ■

Erik Adielsson och Captain My Captain såg ut att ha allt klappat och klart i V86-6. Men kort före mål skyggade hästen (troligen) för fotograferna på innerplan och bröt ut ett par spår och galopperade. Därmed diskad. 

Oerhört snöpligt för kretsen kring hästen och spelare som investerat. Man ska dock veta att det här är extremt ovanligt. Tur är väl det...

■ ■ ■

På lördag avgörs Mastersfinalen på Vincennes med hästar som: Bold Eagle, Cleangame och Propulsion. Ett måste att spana in!