Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stall Goops besked: ”Skotvång ett plus”

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Åbys V75-omgång ser svårspelad ut och det luktar hög utdelning lång väg.

Björn Goop plockar ut hela sju hästar på kupongen och ingen känns helt chanslös.

ANNONS: Köp en andel i expertens MAXADE

ANNONS: Köp en andel i V75 INSIDE

Det är onekligen en intressant omgång som stundar på Åby. En av nyckelkuskarna är Björn Goop och vi tog pulsen på stallets försteman Jakob Smith när det gäller stallets sju V75-hästar på lördag.

Så här löd rapporten om hästarna:

Frodo S. (V75-1) har varit i bra form länge och fullföljde starkt från dödens senast. Inget tyder på sämre form på lördag. Över den här distansen tror jag att det kan passa bra med sett smygläge och får han bra ryggar och håller sig lugn så kan han säkert sluta bland de fyra främsta.

Pinterest (V75-2) har blivit stabilare och gjort bra lopp på sistone. Pinterest fick stryk av en bra häst i lördags så det var inget att säga om. Jag hoppas att inte täta starter ska vara något problem men nu är det V75 och jag tror det blir svårt att räcka till seger.

Gatling (V75-2) har varit bra varje gång hittills men nu blir det tuffare motstånd och lite av ett elddop. Han har även fått göra loppen där framme och den här gången får han attackera bakifrån och det blir lite nytt. Trots att han har en fin resultatrad är det tufft att begära seger av honom i en V75-debut.

Moscari Boko (V75-4) har varit fin i de två senaste starterna men att vi måste gå tillbaka till skor känns väl inte helt perfekt. Hon är inte osäker egentligen, men jag vill ändå lägga in en liten brasklapp att hon kan bli lite hetsig från det här spåret. Det är tuffare emot nu och vår andra häst i loppet känns lite hetare.

Nymke Brigadoon (V75-4) har verkligen bra form. Hon visade riktigt bra moral senast då hon kämpade på bra från dödens vilket man inte trodde var hennes grej. Från ett springspår kan hon få en bra start och att alla måste tävla med skor tror jag kan vara ett plus för henne.

Beethoven (V75-5) är ny hos oss och ser fin ut i jobben. Han är givetvis lite svårbedömd innan vi sett honom i lopp men det är en bra häst som gjort några vassa lopp i gamla regin. Förhoppningsvis tänder han till lite av miljöombytet och det är väl en typisk outsider.

Alexi Quick (V75-7) tror jag att hon är lite missgynnad av att tävla med skor och sedan har hon ju inte startat på länge heller. Från ett bakspår tycker jag inte att hon känns så het den här gången, säger Jakob Smith i stallet.

Sammantaget låter det med andra ord bäst på Nymke Brigadoon.

En chansspik i stoloppet?

ANNONS: Köp en andel i expertens system

ANNONS: Köp en andel i poddsystemet