Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stall Courant får spänna bågen på allvar nästa år

Foto: LJ / TR Media

Hemisphere har aldrig förlorat felfri.

USA-importen har fått en mjukstart i sitt nya hemland och på Solvalla i går gav treåringen en försmak på att han blir att räkna med nästa år.

Treårige Hemisphere började sin tävlingskarriär som tvååring hos Marcus M Melander i USA. Under debutsäsongen blev det tre lopp men han galopperade i varje start och inför det här året flyttades hästen till Fredrik Linder.

Rommetränaren håller Father Patrick-valacken högt och på svensk mark har hästen fem vinster på åtta försök. Han har aldrig förlorat felfri och under onsdagskvällen på Solvalla svarade Hemisphere för karriärens hittills bästa insats.

■■ Toppkusken Örjan Kihlström körde för första gången och hästen avgjorde knappt från andra ytter i en tät slutstrid på starka 1.12,7a/2 140 meter.

USA-importer har dåligt med större lopp som treåringar, men nästa säsong går det att spännande bågen. Stall Courant äger talangen som är anmäld till både Konung Gustaf V:s Pokal på Åby och Sprintermästaren i Halmstad.

 

Det är tunt i kallblodstoppen men elvaårige Tangen Haap är en härlig häst. Han har vunnit 42 av karriärens 103 starter och det gläder mig att Björn Karlsson kör stjärnan själv i stället för att sätta upp någon lånekusk.

 

■■Det behövs amatörer och Bergsåkers Lina Tallberger ger travsporten bra reklam.

På hemmaplan fick hennes ögonsten Balotelli Crown utdelning på sin fina form efter att körande Susanne H Osterling givit sjuåringen en perfekt smygresa i rygg på ledaren.

Hästen slutade trea i V75 i Skellefteå i början av oktober och det lär inte dröja länge innan Balotelli Crown dyker upp i rikstoton igen.

Det gick undan i flera lopp på Solvalla. Timo Nurmos har toppform på stallet och han bärgade totalt tre tränar-segar. Comebackande Jaques Noir fick perfekt ryggresa och avgjorde på vassa 1.10,7a/1 640 meter. På lördag har Nurmos tre V75-hästar i Gävle.