Spring Erom är
klar för Elitloppet

Publicerad

Spring Erom är klar för självaste Elitloppet.

Detta sedan han vunnit från spets i kvalloppet på Åby under lördagen.

12-åringen(!) blir därmed den äldsta hästen någonsin i Elitloppet, enligt studion i TV12.

Elitloppet närmar sig med stormsteg.

I och med det börjar startfältet formas – och under lördagen kom flera intressanta besked inför uppgörelsen på Solvalla om två veckor:

1. Adrian Kolgjini kör sitt första Elitlopp, då han svingar sig upp bakom Dante Boko.

2. Nuncio laddas, trots allt, mot Elitloppet. Men det blir förmodligen inget lopp däremellan, meddelar Catarina Lundström.

Äldsta deltagaren någonsin

Men det slutar inte där med nyheter kring Elitloppet. Det kördes ju nämligen även ett uttagningslopp på Åby under dagen – där favoriten motsvarade förväntningarna.

Med Björn Goop i sulkyn höll Spring Erom upp sitt innerspår från start, och väl i spetspositionen var det inget snack om saken. Trots hårt tempo var det ingen som kunde rå på ekipaget in mot mål – och därmed var elitloppsplatsen säkrad.

Blir äldst någonsin i Elitloppet

Spring Erom har hunnit bli tolv år gammal – vilket gör honom till den äldsta hästen i Elitloppets historia, enligt studion i TV12. En elvaåring var med på 70-talet, men annars har det varit ont om "gamlingar".

– Jag är helt mållös, jävlar vad häftigt. Vilken king - jag fattar ingenting. Jag vet inte vad jag ska säga, säger tränaren Dan Widegren i TV12 och fortsätter:

– Det känns overkligt. Så klart vi inte trodde att han skulle vara med där. 

Han lämnar även det naturliga beskedet angående start om två veckor:

– Ja, om hästen är frisk så ska han absolut starta.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag