Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sportchefens svar – på Berghs kritik

Foto: TR Media

I sin krönika i SportExpressen kritiserar Robert Bergh Solvalla efter Elitloppshelgen. 

Bland annat skriver han att en prisökning kan ha varit en del i att det var ett lägre antal redovisade besökare under söndagen jämfört med i fjol. 

Något som Solvallas sportchef Anders Malmrot nu ställer sig emot. 

– Vi har inte haft någon ökning någonstans, säger han. 

Diskussionerna har i sedvanlig ordning varit många och högljudda efter årets stora svenska travfest Elitloppet. 

Bland annat har det varit en hel del kritik efter omstartskaoset inför det första försöket, där kretsen bakom storstjärnan Bold Eagle lovade att aldrig återvända till Solvalla igen. 

I dagens fredagskrönika skriver kusken och tränaren Robert Bergh följande: 

”Det var ett misstag låta Solvallas ordinarie startpersonal bära ansvaret i ett internationellt lopp. De håller helt enkelt inte måttet. Av någon märklig anledning tycks man allt som oftast drabbas av tunnelseende och inte se vad som händer”, skriver han bland annat.  

”Känner många som valde att stanna hemma”

En annan het potatis efter helgen har varit det eventuella publiktappet, även där är Bergh kritisk. 

”Helt enkelt saknades känslan som brukar vara. Något som gällde allt från lopp till stämningen. Runt 6 000 färre i publiken under söndagen mot i fjol. Jag känner många trogna besökare som i år valde att stanna hemma. Prisökningarna är säkert en del, exempelvis för min nuvarande huvudsponsor Lotus har priset för att sitta i restaurangen nära tredubblats sedan vi inledde vårt samarbete”, skriver han. 

”Den är helt felaktig” 

Anders Malmrot väljer att inte kommentera Robert Berghs kritik mot startpersonalen, men ger sin syn på publikkritiken. 

– Prisökningen förstår jag inte alls, det finns ingen sådan. Den är helt felaktig. Vi vet inte hur man har redovisat publiksiffrorna tidigare, men i år är det i alla fall den betalande publiken som vi haft. Vi har inte haft någon ökning någonstans, säger han och fortsätter: 

– Vi kommer att göra ett bättre resultat under årets Elitloppshelg än vad vi gjorde i fjol. Indikationerna är också att restaurangerna har gått bättre i år.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!