Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen: ”Vi vet om att läget är tufft”

Foto: Jeannie Karlsson / Trav & Galoppronden

SportExpressen berättar om hästskötare som slår larm om arbetsvillkoren inom travsporten – som just nu lider av personalbrist. 

Här bemöter Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, artikeln. 

– Det är en överlevnadsfråga för travet och vi vet om att det är ett tufft läge. 

För SportExpressen berättade två tidigare hästskötare om den arbetssituation de fått uppleva under sin tid som anställda i travstall. Det båda vittnade om långa dagar, men många timmar obetalt arbete samt en arbetsmiljö som sliter hårt på kroppen. 

Petter Johansson är sportchef på Svensk Travsport berättar på vilket sätt som förbundet kan reglera och följa upp den situation som hästskötarna beskriver. 

– Svensk Travsport som förbund kan göra en del, men inte allt. Alla travtränare är egna företagare och vi kan inte detaljstyra och kontrollera deras verksamhet. Med det sagt så är det här en extremt viktig fråga för travsporten i sin helhet och vi arbetar aktivt med utbildningar. Under nästa år är ambitionen att växla upp och fokusera än mer på utbildning inom värdegrund, hållbarhet, företagsamhet och ledarskap. Vilket är till stora delar vad de här frågorna handlar om, säger han. 

”Finns goda exempel att följa”

Hur ser ni på att hästskötare inte får betalt för övertid och får cirka 200-300 kronor för att arbeta kvällar/helger när de är i väg på tävlingar (alltså deras utselningspeng)?

– Det är viktigt att lagar, regler och avtal som finns i samhället följs. Vi vet att det finns utmaningar i detta men det är betydelsefullt för sporten att komma till rätta med den här typen av frågor för vår långsiktiga överlevnad och legitimitet.

I dag så är inte förmågan i hur man klarar av att hantera anställda kopplat till innehavandet av licens. Men Petter Johansson menar att man arbetar för att i varje fall kunna säkerställa att tränarna tagit del av viktiga delar i sin roll som arbetsgivare. 

(Borde man kunna bli av med proffstränarlicensen om man ej kan hantera anställda?)

– Vi arbetar med att i ännu högre grad koppla tränarlicensen till krav på utbildning inom exempelvis värdegrund och ledarskap. Vi vet också att många tränare har det tufft, men samtidigt finns det framgångsrika exempel som lyckats kombinera en framgångsrik tävlingsverksamhet med en bra arbetsmiljö, där de anställda både får rätt ersättning och möjlighet till ledighet och återhämtning. Det finns goda exempel att följa som vi försöker använda oss av i våra utbildningar.

”Det är alla inom sportens ansvar” 

Hur stort ansvar har de som gör tävlingsschemat när de lägger in både kvällstrav och lunchtrav? 

– Det är en komplex fråga. Vi erbjuder olika former av lopp och tävlingsdagar under året som ska passa så många som möjligt. När vi gör ett tävlingsschema försöker vi anpassa det utifrån olika kundgrupper som aktiva, hästägare, publik och även spelkunder. Det innebär samtidigt att vissa tävlingstider passar olika målgrupper mer eller mindre bra. Vi ser kontinuerligt över tävlingsplaneringen för att skapa en hållbar tävlingsstruktur som ger fler möjligheten att aktivera sig inom vår sport.

Hur ser ni på hästskötarbristen och att få stannar kvar inom yrket? 

– Det är en överlevnadsfråga för travet och vi vet om att det är ett tufft läge. Vi vill att fler ska kunna arbeta som hästskötare och kombinera sitt jobb med sin passion och hobby. Men med arbetsförhållanden som erbjuder en dräglig tillvaro och ett fungerande socialt liv, så att fler vill stanna längre inom sporten. Det är alla inom travsportens ansvar att lösa den nuvarande situationen och vi försöker ta vårt ansvar för att hjälpa tränarna på de sätt vi kan. Framförallt genom utbildning och stöttning.