Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sportchefen: ”Vi kör fyra lopp för högsta klassen”

Foto: Foto: Lars Jakobsson / TR Media

Stefan Melander menar i sin krönika att det finns för få 

Elitloppsgeneralen, tillika, sportchefen på Solvalla, Anders Malmrot håller inte med. 

”Solvalla har i många år haft uppbyggnadslopp mot Elitloppet under våren och det är ingen skillnad i år. Vi kör fyra stycken lopp för högsta klassen under perioden mars, april, maj för de tränare som vill bygga sina hästar mot ett eventuellt Elitlopp”, skriver han bland annat i ett mejl.

Expressen-krönikören och travtränaren Stefan Melander tycker Solvalla har för få lopp som elithästarna kan starta i under upptakten till Elitloppet. I sin krönika skriver han: ”Mer om Elitloppet. För våra svenska elitloppshopp är det inte heller lätt att förbereda sig. Nuförtiden körs så otroligt få snabblopp att det är dåligt med startmöjligheter för hästarna i högsta klassen.

Det måste ju finnas fler val än V75 för våra topphästar. Och som prispengarna ser ut i vardagstravet är det tufft att komma till gulddivisionen idag.

Jag har skrivit det förut. Tycker det är märkligt att inte elitloppsbanan gör mer för att erbjuda potentiella elitloppshästar möjligheter till start och kvalifikation på hemmaplan. Ändå känns hemmalaget som vanligt starkt i elitloppsspekulationerna med namn som Readly Express och Propulsion.”

”Ingen skillnad i år”

Elitloppsgeneralen Anders Malmrot håller inte med, och ger sin syn på det hela nedan:

”Med anledning av Stefan Melanders krönika så vill jag bara klargöra en saker. Solvalla har i många år haft uppbyggnadslopp mot Elitloppet under våren och det är ingen skillnad i år. Vi kör fyra stycken lopp för högsta klassen under perioden mars, april, maj för de tränare som vill bygga sina hästar mot ett eventuellt Elitlopp. Ifjol startade både Lionel och Propulsion i dessa lopp och det finns alla möjligheter för den som vill ladda på hemmaplan med sin häst.”, skriver Anders Malmrot i ett mejl.

 

Av SportExpressen.se