Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sportchefen: Så ska Åby undvika kökaos

Foto: TR Media/KANAL 75
Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet Foto: Trav & Galoppronden

Den nya spellagen med obligatorisk registrering skapade kökaos i spelautomaterna på Romme under påskdagen. 

Nu hoppas Åby undvika samma problem när Olympiatravet avgörs på lördag. 

– Jag är inte jätteorolig som det ser ut just nu, säger sportchefen Jon Walter Pedersen. 

I och med den nya spellagen som trädde i kraft vid årsskiftet krävs registrering för att kunna spela på Sveriges travbanor. 

Något som skapade problem under söndagens travfest på Romme, då flera inte hann lämna in sitt spel på grund av långa köer vid de nya spelautomaterna. 

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen fanns på plats på Romme. Han menar att travbanan förberett sig väl inför lördagens folkfest. 

– Vi har förberett oss så noga vi kan och kommer ha egna kassor för registrering. När man kommer dit kan man registrera dig i vissa kassor där det inte ens går att spela. Det kommer vara tydligt skyltat. Det är framför allt viktigt för de som kommer från utlandet som måste ha pass med sig, då tar det lite längre tid. 

”Det gäller att styra till rätt kö” 

Han fortsätter: 

– Rent generellt känner vi att vi har mycket på fötterna inför. Men man kan aldrig veta helt. Jag har varit på vissa ställen där det varit rätt lite folk, men väldigt långa köer. Så det gäller att styra kunderna till rätt kö.

Ni känner ingen oro över att det ska bli kaos? 

– Nej. Det kan det förstås alltid bli, men oroliga är vi inte. Vi har dessutom bra uppbackningen från ATG nu. Sedan öppnar vi dörrarna redan klockan 12, då är det rätt gott om tid innan första start. Problemet är att om man går till luckorna utan att ha registrerat sig, framför allt för de utländska gästerna, då riskerar de att stoppa hela kön. Vi kommer skylta och guida så att de registrerar innan. 

Målet: 13 000 person på plats

Jon Walter Pedersen menar att han kunde ta lärdom från Romme-besöket. 

– Jag noterade att vissa kassor var helt tomma och att det på vissa var lång kö. Så vi kommer försöka vara noggranna med att guida kunderna åt rätt håll. Jag är inte jätteorolig som det ser ut just nu. 

Vad väntar ni er för publiksiffra? 

– Vi har inget underlag just nu. Men alla matplatser är fulla. Sedan beror det mycket på väder. Men vi har mer förköpsbiljetter än tidigare, det är nog något folk lär sig också. Att de är billigare. 

– Vi hoppas på ungefär 13 000, det är någonstans där vi pratar. Förra året hade vi strax under 10 000, men då var hela arenan en stor arbetsplats.