Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen: ”Jag har fått mina fiskar varma”

Foto: Mattias Holmgren/TR Bild
Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD / TR Bild

Den italienske tränaren Alessandro Gocciadoro är under utredning, och dömdes förra året efter otillåtna drivningar under lopp i Italien. 

I söndags blev han den förste tränaren att bjudas in till Elitloppet. 

– Jag har fått mina fiskar varma av det som skrivits på sociala medier kan man säga, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till Travronden.  

Vivid Wise As stod för en fenomenal prestation i Criterium de Vitesse – och bjöds efter loppet in till Elitloppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot. 

Ett beslut som väckt starka reaktioner på sociala medier. Men det beror inte på hästen. 

Hästens tränare Alessandro Gocciadoro är för tillfället bojkottad av Åbytravet då han är under utredning. Förra året hamnade han även i blåsväder på grund av sina drivningar i Italien, något som han också dömdes för. 

”Då hamnar jag i en konstig situation” 

Många har därför reagera starkt på att italienaren överhuvudtaget bjuds in till loppet –och att han dessutom tilldelas den första biljetten. 

– Jag vill poängtera att det han gjorde i Italien var hemskt att se. Han fick även böter för det och dömdes enligt det italienska reglementet. Var jag ska dra gränsen när jag jämför med upplopp i Frankrike och enhandsdrivningar i USA blir jättesvårt. Då hamnar jag i en konstig situation där jag från fall till fall ska bedöma och bli en egen reglementskommitté som ska bestämma från ett drivningsfall till ett annat, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i en intervju med Travronden. 

”Blivit kallad både det ena och det andra”

Malmrot berättar även att han fått utstå påhopp på sociala medier efter söndagens beslut. 

– Reaktionerna har varit blandade och det misstänkte jag, att folk vid inbjudan skulle ha åsikter kring det. Jag har fått mina fiskar varma av det som skrivits på sociala medier kan man säga. Det har varit förolämpningar i olika grader. Det får man kanske räkna med i min position. Nu har jag i princip stängt ner sociala medier efter att ha blivit kallad både det ena och det andra, säger han till facktidningen.