Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen: ”Han är absolut önskehästen”

Solvallas sportchef Anders Malmrot har mycket att stå i de närmaste veckornaFoto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Cleangame till Elitloppet? Det hoppas i alla fall Elitloppsgeneral Malmrot på.Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Det är bråda dagar för Elitloppsgeneralen Anders Malmrot. 

Imorgon, onsdag, kan mycket avgöras. 

– Det kommer vara otroligt bra hästar vi får se i Elitloppet, säger Anders Malmrot. 

Nio hästar är än så länge klara för årets upplaga av Elitloppet, som för första gången någonsin kommer avgöras utan publik. 

Imorgon, onsdag, kan ett par nya biljetter delas ut. 

På Solvalla avgörs nämligen Meadows Roads Lopp, som i år delas in i två heat och där vinnaren i respektive lopp får en rosa biljett. 

”Han är absolut önskehästen” 

Samtidigt körs det ett högintressant lopp i Frankrike i form av Prix des Ducs de Normandie, med ett par hästar som kan bli aktuella för start på Solvalla sista söndagen i maj. 

Önskehästen? Jean-Michel Bazires superstjärna Cleangame. 

– Cleangame är absolut önskehästen. Bazire vet att han är välkommen om han tycker det passar in i Cleangames schema. Jag hoppas han gör en bra prestation och att så kan bli fallet. Men jag vet inte mer än så. 

Det låter ändå som att det är rätt aktuellt? 

– Han har ju lopp i Frankrike i juni… Men öppningen finns ändå, eftersom han haft så få lopp att tävla i. Jag hoppas han ser det som en möjlighet i alla fall. 

Inga indikationer från Bazire? 

– Nej, man får inte det. Det fungerar inte riktigt så. Han vet om att jag är intresserad av hans hästar och sen säger han till om han tycker det passar in i hans schema. 

”Earl Simon är intressant” 

Bland de aktuella från Frankrike finns även Earl Simon, som tränas av Jarmo Niskanen, och Bahia Quesnot – som fick en rosa biljett i fjol. 

– Earl Simon är intressant. Han har varit väldigt bra under vintern i Paris och gjorde ett jättebra lopp i Nice. Han har varit på tapeten sedan det loppet. Sedan måste han ha ett lopp i kroppen innan Elitloppet på hemmaplan eftersom han har sitt avelsarbete. Jag hoppas han ser fin ut på onsdag och sen kommer jag och Jarmo Niskanen prata efter det. 

– Bahia Quesnot gjorde ett väldigt bra vintermeeting. Hon står näst på tur. 

Till start i loppet på onsdag kommer även superhästen Bold Eagle. Han ser dock inte ut att bli aktuell. 

– Där verkar man gå för en USA-turné. Så det blir nog inget Elitlopp för Bold Eagle. 

”Kommer vara otroligt bra hästar” 

De inbjudna hästarna så här långt är Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige), Tae Kwon Deo (Sverige), Missle Hill (Sverige), Looking Superb (Norge), Makethemark (Sverige),Cokstile (Italien). 

Är du nöjd? 

– Jag tycker det är hög kvalitet. Problemet är att hästarna i Frankrike inte kunnat förbereda sig på samma sätt som våra hästar. Det gör ju att större delen av deltagarna kommer härifrån. Men med tanke på hur läget ser ut i världen känner jag mig väldigt nöjd med kvaliteten och de lopp vi fått sett på slutet. Det kommer vara otroligt bra hästar vi får se i Elitloppet. 

”Jag hoppas på Propulsion” 

En häst som det alltid pratas mycket om är Daniel Redéns stjärnhäst Propulsion, som tidigare haft Elitloppet som sista anhalt innan tävlingskarriären är över. I sin krönika i SportExpressen under tisdagen skriver tränaren Stefan Melander att han tror att hästen kommer komma till start.  

Hur är din känsla runt Propulsion? 

–Jag pratar ofta med Daniel Redén. Han är nöjd med honom men vill verkligen känna att han är 100 där innan han bestämmer sig. Jag har inte fått det beskedet av honom än. Jag hoppas på Propulsion men det är helt upp till Daniel. 

Hans biljett kan du hålla på länge?

– När det gäller Propulsion har han en gräddfil in till Elitloppet. 

Vad har du mer för hästar i åtanke? 

– Billie de Montfort, Baron Gift och de som är med på onsdag i båda våra lopp. Det är många där som är med på min lista. Inte bara de som vinner. Det kan bli så att någon där bakom får möjligheten också. Det är få platser kvar. Det gäller verkligen att de visar upp sig.