Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen: ”Det blir en fantastisk krydda”

Foto: LJ / TR Media
Foto: Maria Holmén / Tr Bild

Solvalla går mot ett nytt travår med arrangemang av Mastersfinal och ändrat tävlingsschema.
Banans sportchef Anders Malmrot hoppas att det ska bidra till att både hästar och publik hittar tillbaka. 

– Jag hoppas att vi kan återupprepa hur det såg ut för två år sedan när vi hade det bra anmält i loppen, säger sportchefen. 

Nästa år kommer det att ske lite förändringar på Solvalla. Som det tidigare har berättats så försvinner huvudsakligen huvudstadsbanans tisdagskvällar och i stället flyttas storlopp och prispengar till onsdagarna. 

Planen är att Solvallas vardagstrav ska ligga främst på fredagsluncher men även på några vardagskvällar och söndagar. 

I år har det bitvis varit tunt anmält till loppen på Solvalla, det hoppas Anders Malmrot att det blir ändring på. 

– Förhoppningsvis blir det tydligare vilken typ av tävlingsdag som man anmäler till. Vi riktar toppsporten mot onsdagarna sen har vi det normala travet den andra dagen. 

”Det är i år som det svikit”

Sportchefens förhoppning är att de ska återgå till en anmälningsnivå som tidigare var högre. 

– Jag hoppas att det visar sig i anmälningslistorna och att vi kan återupprepa hur det såg ut för två år sedan när vi hade det bra anmält i loppen. Det är i år som det har svikit, jag hoppas vi kan komma tillbaka till vad gäller det. 

Men det är inte bara anmälda hästar som saknats på Solvalla. Även publiken har svikit. Anders Malmrot menar att många saknat fredagsluncherna. 

– Vi kommer ju att ha en hel del fredagsluncher, inte lika många som vi hade för tre år sedan, men ändå en hel del. Det gör det lite lättare för restaurangen och för oss att rikta budskapet mer mot olika intresseorganisationer som PRO och att då kunna fylla lunchresturangen. 

Om Mastersfinalen: ”Fantastisk krydda”

Han fortsätter: 

– Fredagsluncherna var väldigt uppskattade och de som kom då har vi inte lyckats fylla med tisdagstävlingarna. Den publiken har vi tappat så jag hoppas att vi kan ta igen det. 

Under måndagen blev det även klart att UET Trotting Masters kommer att köras på Solvalla nästa år. Anders Malmrot har stora förhoppningar kring att få stå som arrangör. 

– Jag tycker att det här är jättetrevligt. Ett sådant stort lopp med alla de stjärnor som loppet lockar är något som vi verkligen vill köra här på Solvalla. Det blir en fantastisk krydda till Kriteriehelgen då vi kommer att köra det här loppet.