Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sportchefen: ”Det är skitdåligt och tråkigt”

Michael Wallin, sportchef på Sundbyholmstravet
Foto: Thomas Blomquist / TR Media
Stjärnkusken Ulf Ohlsson riktade skarp kritik efter omstartskaoset på V75 i lördags.
Foto: SOPHIE NYBLOM

Domen har varit hård från både spelare och kuskar. 

Nu svarar Sundbyholms sportchef Michael Wallin på kritiken efter omstartskaoset på V75. 

– Vi vill ha ett arrangemang där allt kan flyta på. Det är för jävligt rent ut sagt, säger han. 

Det bjöds upp till fin travsport i Eskilstuna i helgen med V75 och Breeders Crown-finaler. 

Men inte mycket av eftersnacket har handlat om sporten. 

Efter loppet riktade nämligen stjärnkuskarna Ulf Ohlsson och Carl-Johan Jepson hård kritik mot omstarten i V75-3. 

Domarna ansåg att Disco Volante och Ulf Ohlsson fått en flygande start, och valde att blåsa av loppet. 

Men det var först efter 500 meter som hästarna slutade köra, vilket bland annat innebar att Ulf Ohlsson och Disco Volante kört för ledningen i 1.08-tempo innan de insett att loppet var återkallat. 

Ohlsson: ”Vi hör ingenting” 

Enligt reglementet ska hästarna vara samlade bakom bilen 100 meter från start, men pinnen som ska markera det var inte synlig. Den låg nämligen i en buske på innerplan. 

– Jag fattar inte hur de kan blåsa så jäkla sent. Det är för dålig anslutning säger de, men det fanns ingen 100 metersstolpe. Och det ska alltid finnas en sådan. När jag sedan åker och kollar igen ligger den i en buske! Det är skandal, dundrade Ohlsson i V75 Direkt. 

I en intervju med Travronden säger Ohlsson dessutom att han inte hörde signalen. 

– Vi hör ingenting. Det är tolv av Sveriges mest rutinerade kuskar, alla fortsätter köra. Det visar ändå på problematiken. Det går inte säga annat än att det är riktigt dåligt. V75 omsätter 100 miljoner och vi aktiva har inte ens ett fungerande högtalarsystem att förlita oss till, säger Ulf Ohlsson till facktidningen. 

”Är skitdåligt och tråkigt” 

När SportExpressen når Sundbyholms sportchef Michael Wallin lägger han sig platt vad gäller kritiken mot pinnen som inte var på plats. 

– Det är klart att det är skitdåligt och tråkigt. Det finns inget försvar från vår sida vad gäller den biten, att pinnen inte sitter där den ska. Det är bara att lägga sig platt. Pinnen satt inte där och var orsaken till det är kommer vi reda ut internt. Vad som gått fel och hur vi kan säkerhetsställa att det inte sker igen. 

Är det en ren rutinmiss? 

– Jag kommer gå tillbaka och titta när den kan ha försvunnit. Så vi lägger in det som en ny rutin. Vi får lägga på fler saker som vi kontrollerar innan lopp. Vi vill ha ett arrangemang där allt kan flyta på. Det är för jävligt rent ut sagt. Vi tittar, lyssnar och ser vad vi kan göra för att det inte ska inträffa igen. 

”Det stämmer absolut inte” 

Vad gäller omstartssignalen och att den inte skulle ha hörts är inte Michael Wallin helt överens med Ulf Ohlsson. 

– Att startpersonalen blåser av efter 170-180 meter är helt enligt reglementet. Man kan blåsa av innan 200 meter. Jag fick bland annat höra att omstartssignalen bara skulle hörts via tv-rutan, och det stämmer absolut inte. Den har ljudit över hela anläggningen. Det som hörs på tv:n är det som hörts här.

Vidare säger Michael Wallin att högtalarsystemet är något de kommer se över också. Det kan exempelvis bli aktuellt att likt några andra banor ha två högtalare bakom bilen. 

– Jag har fått höra att några banor har två högtalare bakom startbilen. Så vi kommer se till att det blir ännu bättre, naturligtvis.