Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen: Då fattas beslut om storloppet

Foto: Maria Holmén / Trav & Galoppronden

Paralympiatravet på Åby är det första storloppet som arrangeras i Sverige under året. 

Ett lopp som precis som andra stora idrottsevenemang riskerar att köras utan publik. 

– 90 procent av våra entréintäkter kommer från stordagarna. Det kommer bli tufft, säger sportchefen Jon Walter Pedersen.  

Den 25 april sparkar den svenska travsäsongen i gång på allvar när Paralympiatravet arrangeras på Åbytravet. 

Ett lopp som brukar locka tiotusentals åskådare. 

Men under rådande omständigheter - där flera stora idrottsevenemang kan ställas in eller arrangeras utan publik - riskerar nu även vårens första storlopp att drabbas. 

– Vi kommer inte köra några tävlingar med publik under mars månad. Vilket är de tre närmaste tävlingarna. Vad gäller Paralympiatravet måste vi fatta ett beslut rätt tidigt. Runt den 1-2:e april kommer vi fatta ett beslut, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Han fortsätter: 

– Det är svårt att veta vad som händer om en och en halv månad. Norge och Danmark kör inga tävlingar alls. Det kan hända att Sverige tar efter. Det är ingen som vet vad som kommer hända just nu. 

”Kommer inte släcka förlusterna” 

Vad skulle ett Paralympiatrav utan publik innebära rent ekonomiskt? 

– Vi kan inte veta vad det kostar i kronor och ören. Men 90 procent av våra entréintäkter kommer från stordagarna. Det kommer bli tufft. Det är så klart jobbigt för alla. Vi kommer försöka spara så mycket vi kan, på alla sätt och vis. Men det kommer inte släcka förlusterna, säger han. 

– Vi får bara hoppas på att tävlingarna håller i gång. Så länge de håller i gång är det spel. Där de största intäkterna kommer ifrån. Vi får se.