Spiken i V86-2 blir mycket svårslagen

Foto: OLLE SPORRONG

Onsdagens V86-omgång avgörs på Bjerke i Norge. 

SportExpressens expert Fredrik Pettersson Wentzel har järnkoll på omgången – och bjuder här på sina bästa tips. 

ANNONS: Köp din andel i Premiumsystemet här  

ANNONS: Köp din andel i Stora systemet här  

En trolig spik

V86-2: 3 Rittmester Hill

Hästen har aldrig förlorat felfri där det blivit fem segrar på sju försök. Senast i årsdebuten avgjorde han på enkelt vis via 1.11,4/800 utvändigt om ledaren utan rygg. Rittmester Hill blir hårt spelad men han lär ha gått framåt med förra loppet och kommer bli mycket svårslagen.

Ett roligt drag

V86-3: 5 Stein Frøy

Är mycket strulig och det kan mycket väl bli galopp. Men det finns gott om kapacitet och hästen är dessutom startsnabb. Skulle femåringen få aktionen att stämma den här gången finns det god chans att komma till ledningen och då blir han inte lätt att slå. Vi får 7% i skrivandes stund.

ANNONS: Köp din andel i Lilla systemet här  

Två relevanta intervjuer

V86-1: 4 Staro On The Rocks

– Han kommer från två bra segrar varav en var en 1.11-tid från dödens och han har varit fin i jobben efter. Jag får nog gå utvändigt om min andra häst i loppet men det klarar han av och jag tror Staro On The Rocks har god chans att plocka ner henne sista biten. Inga ändringar, säger Frode Hamre. 

V86-6: 2 Garrido

– Jag var nöjd med honom senast även om han bara blev trea som favorit, han fick en tung resa utvändigt ledaren och höll farten bra. Garrido är på väg uppåt i form och jag tror att han kommer att bli riktigt bra framöver. Han är bara medelsnabb från start och spåret är bra. Jag tror inte att distansen är något minus och det borde vara en hygglig chans, säger Per Oleg Midtfjeld.

ANNONS: Köp din andel i Chanssystemet här  

Två heta ändringar

V86-7: 8 Explosive Flory är det aviserat barfota runt om på. Hästen gick med skor på alla fyra hovar senast.

V86-8: 8 Positano ska eventuellt gå barfota runt om, med amerikansk vagn och med helstängt huvudlag. Alla ändringar gentemot senast.

ANNONS: Köp din andel i Livesystemet här