Spiken är given trots tufft spår

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD / TR Media

Utgångsläget är iskallt. Det spelar ingen roll. 

Admiral As är ändå V86-spiken

Solvalla är att gratulera. Onsdagens V86-omgång är något utöver det vanliga och den avslutande avdelningen innehåller ett dussin finfina fyraåringar.

Men loppen före håller också hög kvalitet med bland annat uttagningar till Breeders Corse och i första jubileumstestet (V86-3) tar Reijo Liljendahl ut sin fantomhäst 8 Admiral As.

Elva vinster på 19 starter är respektingivande.

I comebacken hade Admiral As lekstuga med konkurrenterna och var ensam på målfotot i ett V75-lopp.Trots spåret längst ut på vingen har jag ingen tanke att gardera. 

Det kryllar av ämnen i V86-avslutningen och jag har störst känsla för 3 Mr Mah Can och 5 Mister Hercules.

• • •

Kvällstravet i Boden förgylls av jackpot och ett härligt startfält i Norrbottens Stora Pris.

Högkapable 2 Very Kronos (avd 7) fick till skillnad från senast, spår åtta i ett Elitloppsförsök, perfekt utgångsläge. Felfri är spetschansen stor och är han som i finalen av Paralympiatravet blir han svårslagen.

Om man inte går på Very Kronos?

Då blir det många på lappen.

• • •

Min favorit till EM-guldet Frankrike kliver in i handlingarna i kväll och det smäller direkt. Tyskland väntar i första matchen och det kommer att smälla duktigt i prestigemötet. Jag tror på en jämn match och ingen av storheterna gråter över ett oavgjort resultat.

En lillpeng på kryss i halvtid till dubbelt och efter full tid till 3,30 testas.

Turkiet var allt annat än bra mot Italien. Det var klasskillnad och 0–3 kunde varit mer. Spelbolagen har Turkiet som favorit men jag väljer andra sidan och spelar Wales.

Både drawnobet (pengarna tillbaka vid oavgjort) till generösa 3,40 och att Wales till minst en poäng till 1,65 är högt i min bok.

HELLBERGS HETA DRAG

1: Oavgjort tungviktsmöte: Min favorit till EM-guldet, Frankrike, kliver in i turneringen i dag. Det blir en lillpeng på krysset.

Spelstopp: tisdag, klockan 21.00.


2: Fina odds på Wales: Turkiet var direkt svagt i premiären mot Italien. Wales står i generöst odds och spelas med +0,5.

Spelstopp: onsdag, klockan 18.00.


3: 8 Admiral As: Visade ingen ringrost i årsdebuten och var ensam på målfotot trots ett lopp utvändigt ledaren. Spikas i V86-3.

Spelstopp: onsdag, klockan 19.20.