Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spikade jätteskräll – drog in supervinst

Viktor Huss.
Foto: Privat

Skrällfest och jackpot. 

Då slog det tidigare hockeyproffset Viktor Huss till med en mångmiljonvinst på V75. 

– Det går rätt in i husköpet, säger han. 

Det blev ”bara” en match i SHL för den tidigare Timråspelaren Viktor Huss, som vid sidan av sitt jobb som säljare för Brynäs och Timrå även jobbar som tipsexpert på travbanan Bergsåker. 

I helgen var 31-åringen en av få som lyckades pricka in sju rätt på V75 och blev tack vare ett gäng skrällar och en jackpot på 56 miljoner kronor rikligt belönad. 

Huss andelsspel drog totalt in nästan 5,7 miljoner kronor och eftersom han själv hade en andel i systemet blev det dubbel glädje. 

– Jag gör två system och vill alltid ha en andel när jag gör själv. Det känns trovärdigt och då blir man mer engagerad själv. Det blir extra roligt, säger han. 

”Var lite svårt att koncentrera sig” 

Systemet lämnades in hos ombudet ”MinAndel” och totalt såldes 15 andelar i systemet som kostade 75 kronor styck. 

Har du hunnit smälta det här? 

– Jag vet faktiskt inte. Jag försökte göra en Grand Slam i går men det var lite svårt att koncentrera sig. Det känns jättebra och roligt. Det är många som hört av sig och varit glada. Det var på tiden det här. 

Det är många som ringt och visat sin uppskattning? 

– Ja, en ringde i lördagskväll och var helt lyrisk. Sedan hade min bästa vän också en andel, det var också roligt. Det var trevligt att få fira litegrann även om jag var i säng vid 12.

Spikade 3-procentare 

Viktor Huss har spelat på trav sedan han var 18 år och travintresset kan han tacka sin pappa för. 

– Min pappa har alltid spelat och haft sina hästar. Man har följt med ner i stallet sedan tyckte jag väl inte det var så jäkla roligt att se på ”Vinnare V64” på kvällarna som 14-åring. Men när jag fick gå på trav själv och spela en slant blev jag intresserad. 

Systemet byggde han runt en spik på Torpa Pål som skrällvann V75-4. 

– Jag såg att Torpa Pål skulle gå barfota och såg honom i speedracet på Solvalla. Så jag visste att han skulle ta sig till spets och sen släppa. Kallbloden tävlar ju sällan på ”open stretch” så jag tänkte att han skulle få luckan från rygg ledaren. Det är ju spekulationer men den satt ju perfekt. 

Tackar skrällkusken efter storvinsten

Mycket av eftersnacket efter loppen handlade om Micael Melander som skrällvann både V75-3 och V75-4. 

– All eloge till Micael Melander. Det var ju han som gjorde att det blev pengar. Jag måste även tacka Stjärnblomster och Mats E Djuse (som tog hem V75-2 före storfavoriten Tangen Haap). 

Det hade dessutom kunnat bli ännu större pengar om Even's Cool Boy, som föll på målfoto i V75-7, tagit hem den sista avdelningen. 

– I sista hade jag fyra hästar, det hade väl blivit mer pengar om Evens Cool Boy vunnit, men jag är jävligt nöjd, avslutar han.