Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelbolagets förklaring efter Adielssons kritik

Foto: LJ / TR Media

Bengt Adielsson riktar i sin krönika i SportExpressen kritik mot ett trio-odds hos spelbolaget ATG som han menar borde varit betydligt högre. 

Nu förklarar spelbolaget vad som låg bakom det ”låga” oddset. 

SportExpressens travkrönikör Bengt Adielsson skriver i sin krönika att han noterade märkligt trio-odds i den inledande avdelningen på Jägersro i tisdags. 

”Orlando vann loppet till 56 gånger pengarna. Tvåa blev storfavoriten Grande Diva Sisu. Så långt har jag inga synpunkter – det skräller ofta i stoloppen. Men nu kommer det jag inte kan svälja – triooddset! Med två av de minst spelade som trea hade triooddset blivit normalt – runt 2 000 gånger. Med minst spelade 107-odddsaren Global at Work som trea? Då blev triooddset 310. Och så länge jag inte får en hållbar förklaring till det oddset? Förbehåller jag mig rätten att tro att någon spelat under eller efter avslutat lopp”, skriver Adielsson i texten. 

Nu förklarar spelbolaget ATG varför oddset inte blev högre. 

– Det var en person som spelade en hundralapp på just den raka trion, som lämnades in 11.05 den dagen. Sedan startade loppet 18.00. Den där hundringen på den raka trion gör att oddset blir vad det blir. Tar man bort hundringen landar oddset på nästan 2 500 gånger pengarna, säger Stefan Serrander, presskommunikatör på ATG.