Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spel mot ett mål – ett nytt superlöfte

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Keira De Veluwe. Lägg det namnet på minnet. Eller inte.

Ni kommer oundvikligen att få höra det igen.

Det ser ut som att Timo Nurmos har ett riktigt superlöfte i Keira de Veluwe som gjorde sin fjärde start i karriären under onsdagskvällen. Treåringen gjorde debut bakom bil och visade direkt att hon bemästrar startsituationen strålande. Efter att ha tagit hand om ledningen var det spel mot ett mål. När upploppet närmade sig såg det ut som att Jorma Kontio satt och letade efter hot. Men inget sådant fanns att finna. Och tredje raka segern togs överlägset, i nästan nonchalant stil.

Innan tävlingarna var Nurmos påtagligt optimistisk och definitivt ovanligt uppåt på unghästen och gav i stort sett klartecken. Med all rätt. 

Den här treåringen ska det bli väldigt roligt att få se mer av framöver. För det lär vi få göra.

■ ■ ■

Nurmos firade även framgångar med fyraårige One Kind Of Art som även han var i en klass för sig i sitt lopp. Oskar J Andersson körde hästen till ledningen med varvet kvar och sedan kunde ingen utmana ekipaget. Hästen tog andra raka segern för Nurmos och passade på att rekordsänka med hela tre sekunder. Ännu är hästen således obesegrad i nya regin.

Nurmos stall har verkligen kommit i gång under sommaren och på lördag selar de ut flera intressanta hästar på V75. 

Efter kvällens insatser blir jag bara än mer övertygad om att unge, men vinstvane, Civilon måste ha toppchans i V75-5.

■ ■ ■

Spelarna hade skyhöga förväntningar på Daniel Redéns duo Conrads Rödluva och Brambling. Men framgångarna uteblev för Solvallatränaren under kvällen och det är bara att konstatera att inte ens firma Redén/Kihlström kan vinna varje gång. De lever nog ändå gott på Hugo Åbergs-segern med Double Exposure ett tag till.

■ ■ ■

Björn Goop avslutade kvällen med att ta en dubbel. Marble Arch tog sig först över mållinjen efter en sylvass spurt från kön och skrällspelade Waikiki Silvio kunde också avgöra efter en perfekt smygresa.

Efter den avslutande vinnaren blev åtta rätt värt drygt 730 000 kronor. Detta trots (nästan) fyra favoritsegrar. V86-spelet levererar.