Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sparkad från vd-jobbet: "Alltid blåst kalla vindar"

Mats Rosén Foto: / KANAL 75 AB
Jörgen Forsberg Foto: / KANAL75
Elitloppet på Solvalla Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Igår blev det klart att Jörgen Forsberg tar över som vd för Solvalla.  

Trots att det endast är drygt ett år sedan Mats Rosén anställdes.  
Nu riktar han kritik mot travsällskapet.  

– Det har alltid funnits sådana som inte tycker det är okej om man inte har travet i blodet, säger han. 

Det kom som en överraskning när det i går blev klart att Solvalla efter bara drygt ett år byter vd. Stockholms travsällskaps ordförande Lennart Jacobsson meddelade bland annat följande i ett pressmeddelande om anställningen av Jörgen Forsberg som ny vd: 

– Vi från styrelsens sida är övertygade att den framtida omreglerade spelmarknaden kräver god kännedom och förankring inom travsporten förutom genuin näringslivserfarenhet. Jörgen uppfyller dessa kriterier med råge. 

"Finns en tradition av att byta ofta" 

Någon längre tid på vd-posten blev det alltså inte för Mats Rosén, som tog över i april 2016. 

– Jörgen blir den fjärde vd:n sedan 2013, och det finns väl en tradition av att man inte sitter kvar så länge. Jag har svårt att svara på varför det är så. Jag har fått mycket beröm för det jobb jag har gjort, säger Mats Rosén. 

Han tog då över efter norrmannen Jens Petter Stenseth. 

 – När han gick till Friends Arena var jag med i en rekryteringsprocess och valdes som vd. Jag blev ordinarie vd för drygt ett år sedan, och nu väljer man en annan. Jag tror inte att det har så mycket med mig att göra. 

"Sågs inte som en travkille" 

Mats Rosén tror att både han och Jens Petter Stenseth dragit nackdelar av att inte ha någon gedigen travbakgrund. 

– När jag och Jens Petter anställdes var det första gången det kom någon utan travbakgrund. Vilket också var en strategi, man ville ha en utveckling. Travet har inte varit så bra på att utveckla sin sport och sin arena. Det temat har jag också fortsatt med, att göra Solvalla till en mer attraktiv arbetsplats. Sedan har det alltid funnits sådana som tycker att det inte är okej om man inte har travet i blodet, trots att jag jobbat här i fyra år sågs jag fortfarande inte som en travkille. 

Kom beskedet som en överraskning? 

– Absolut. Jag fick beskedet i måndags klockan tre, och sedan gick det ut ett pressmeddelande klockan elva. Så från och med i går, tisdag, är Jörgen vd. 

Hur kändes det att få beskedet? 

– Man blir ju förvånad. Det var inte så längesedan jag var med i en rekryteringsprocess där jag ställdes mot andra kandidater. Under den tiden som jag varit vd har det också hänt massa positiva saker, som jag fått beröm för. Men sedan jag anställdes 2013 har det alltid blåst kalla vindar, och det har funnits människor som varken gillat mig eller Jens Petter. Så har det varit hela tiden. 

"Inte bra om det saknas kontinuitet" 

Vad fick du för motivering? 

– Jag tror att det handlade om tillfälligheter. Sedan finns det alltid ett politiskt spel i alla ideella föreningar och krafter som vill olika saker. Nu blåste det åt mitt håll och då får jag hitta på något annat helt enkelt. Jörgen har en gedigen travbakgrund och har även erfarenhet som vd tidigare. Så jag tror det är en liten tillfällighet att han blev tillgänglig. Det är ett sällskap med 132 medlemmar, och i ett sånt stort sällskap har det alltid funnits olika tankar och idéer om vad som är bäst. Det är väl nackdelen med en ideell förening att det lätt kan svänga. Något som i det här fallet drabbade mig, säger han och utvecklar: 

– Jens-Petter fick också känna av de krafterna under sin tid som vd, precis som jag fått göra. Men någonstans har jag fått acceptera att det i den här världen alltid kommer finnas människor som tycker att det borde vara på ett annat sätt. 

Mats Rosén är kritisk till hur ofta vd-rollen byts. 

– Det är inte bra för någon förening eller något företag att man inte har någon kontinuitet. Det gör att man får väldigt svårt att samla kraft och få någon framdrift. Det skapar även oro hos de som jobbar. Men det är som det är, även i näringslivet är det tvära kast ibland. 

"Risken är att vi snart har tomma arenor" 

Vad blev du lovad när du anställdes? 

– Jag hade ett långsiktigt mål med mitt arbete. Även när jag fick chansen som tillförordnad vd hade jag förberett en plan för framtiden. Jag har hela tiden varit rak och öppen med alla mina tankar gentemot styrelsen och medlemmarna. Sedan har jag genomfört det jag sagt, vilket jag också fått beröm för. Solvalla har blivit en trevligare arbetsplats, och vi har tittat på hur vi kan utveckla sporten. Det finns också planer i framtiden på hur man ska fortsätta arbetet, vilket jag tror kommer göras nu också. Men det känns tråkigt att inte få vara en del av det. 

Hur ser du på att man som du säger är skeptisk mot folk som kommer utifrån - är det ett dåligt för travsporten? 

– Det är klart att det är dåligt. Åby har ju också valt en ny vd som kommer utifrån. Jag tror att man i alla verksamheter behöver olika typer av erfarenheter. Man behöver de erfarenheterna för att sporten ska utvecklas. Under 30 års tid har det varit en väldigt låg grad av utveckling, det har sett ut på ungefär samma sätt. Arenorna har sett likadana ut, sporten har genomförts på samma sätt och det enda som har utvecklats är spelet, säger han och fortsätter: 

– Det har gjort att travet har tappat publik. De som kommer till travet är de som var där för 30 år sedan. Vilket är ett allvarligt problem. Tar vi inte tag i det har vi till slut tomma arenor, då finns också risken att intresset minskar i övrigt. Även att spelet minskar. Travet som sport är otroligt spännande, men det gäller också att paketera den på ett sätt så att det reflekterar den tiden vi lever i nu. Ska man kunna göra det måste man vara beredd på att göra lite större förändringar. 

"Vet inte vilka diskussioner som förts" 

Hur ser du på Jörgen Forsberg som ny vd? 

– Jag tycker det är en bra kille och jag hoppas att han kommer fortsätta att göra ett bra arbete. Dessutom har han suttit i styrelsen ett tag. 

Har du pratat något med honom själv? 

– Vi träffades i går och hade tillfälle att sitta och prata. Så vi får väl se vad som händer. 

Var han själv överraskad? 

– Det vet jag inte. Förmodligen har det förts samtal under en tid. Jag har ingen aning om hur de samtalen sett ut. Men de har säkert funderat på det en stund och nu dök möjligheten upp. 

Men du hade i alla fall velat vara kvar? 

– Absolut.