Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sörjs av trav-Sverige: ”Han var helt suverän"

Torbjörn Jansson minns sin mångårige kollega med värme.Foto: LJ / TR Media
Jim Frick blev 68 år.Foto: MIA TÖRNBERG / TR MEDIA
Svante Båth.Foto: TR Media/KANAL 75
Lennart ForsgrenFoto: MH DE LEON / MH

Jim Frick avled på lördagen efter en tids sjukdom.

Nu sörjer trav-Sverige en av sportens största.

– En gamäng på alla sätt och vis och framföra allt var han en gudabenådad kusk, säger tv-profilen Lennart Forsgren.

– Han var en speciell person, och då menar jag i positiv bemärkelse. Man hade jävligt roligt med honom jämnt. Det var en gamäng och en härlig prick som alltid gjorde avtryck, han hördes om inte annat. Det var en jävla kille.

Lennart Forsgren lärde känna Jim Frick på 60-talet när Frick började som lärling hos Olle Goop hemma i Rättvik. 

– Vi körde mycket mot varandra och han lättade alltid upp stämningen var han än kom, det var inga sura minner där, säger Forsgren.

Under karriären hann Jim Frick, som blev 68, med över 5 000 segrar.

– Han var så otroligt duktig på att köra hästen, han kunde verkligen köra häst. Man brukar säga att han åkte inte häst utan han körde häst. Det var han suverän på.

Som person minns Lennart Forsgren en profil som stack ut.

– Det var en färgklick. Vi var ute på mycket galej ihop, nu menade jag inte att vi var ute och festa, men vi körde tillsammans utomlands och så var det alltid fest dagen innan som banorna bjöd på och han höll jämnt låda.

– Just den här rösten han hade, det gick inte att missta sig om vem det var som kom när han började prata. Han hade det där riktiga dalmålet.

– Det saknar jag.

”En gigant i vår sport”

Torbjörn Jansson, mångårig Solvallakollega, beskriver en av sportens största.

– Det var en lättsam person som alltid var på bettet och var otroligt omtyckt. Han var en av de största personerna och yrkesmännen i branschen, säger han till TT.

Tränaren Svante Båth skriver på sin hemsida om hur han minns Jim Frick:

Jim Frick var utan tvekan en gigant i vår travsport. Men för mig var han ännu större som människa. Han var en sådan där person som verkligen gav energi. Det var alltid kul att träffa Jim. Och det gäller från att jag var ung grabb och såg upp till honom. Han hade alltid tid med att surra och jag minns förstås skrattet som låg nära till hands. Även om Jim har tagit sitt sista andetag kommer alltid hans mullrande skratt leva kvar”.