Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sorbet hedrade Nuncio – Moses snabbast i år

Moses och Örjan Kihlström gynnades av högt temp och vann efter sylvass spurt.
Foto: Lena Emmoth/TR Media
Örjan Kihlström och Daniel Redén.
Foto: Lars Jakobsson /TR Media

Daniel Redén beskriver Sorbet som ett vin.

Hästen blir bättre med åren.

Efter uppvisningen i Nuncios lopp på Solvalla är det svårt att säga emot Solvallatränaren.

Sorbet har tävlat mot den yppersta eliten under flera år och det är skoj att se hästen gå mot en ny stark säsong som tioåring. Med Örjan Kihlström i sulkyn glänste han i Nunios lopp på Solvalla.

Stefan Melanders stjärna vann Elitloppet 2016 och till Nuncios nivå når inte Sorbet. Däremot är det troligt att hästen är med i storloppet sista söndagen i maj för tredje året i följd. 2020 slutade han trea.

Den svenska modellen går ut på att travhästarna ska få långa karriärer och i snabbloppet på Jägersro visade Johan Untersteiner upp åttaåriga Dear Friend i lysande skick. 

Eventuellt betäcks stoet i vår och oavsett när det blir kommer hennes avkommor att bli eftertraktade.

■■Daniel Redén och Örjan Kihlström hade ytterligare en vinnare. Moses vann på vassa 1.10,7a/1 640 meter och är snabbast på svensk mark i år.

Don Cash avgjorde busenkelt efter snygg styrning av Adrian Kolgjini. Den norskfödde sexåringen matchas mot Harper Hanovers lopp på Solvalla under Elitloppshelgen. 

Adrians far Lutfi Kolgjini har vunnit styrkeprovet vid två tillfällen. 2018 med Platon Face och 2004 bakom Jess Luxor.

Björn Lindblom har en lång meritlista och 76 år gammal plockar han fortfarande fram vinnare. Femåriga stoet Eight Hour lånade han ut till 51 år yngre talangen Kevin Oscarsson.

■■Kim Moberg passade 100 kusksegrar i tisdags och i går kom en ny fullträff efter fin styrning bakom Vanja.

För att prestera på topp måste man trivas och hästar är inget undantag. Jeans’n Passions hade en svacka men nu har Dan-Åke Olsson åter kunnat träna stoet i skogen och då har hon hittat stil igen. Fler segrar lär komma.