Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Solvallas nya jätteaffär – säljer mark för miljoner

Upp emot 2200 bostäder. 

Så mycket ska byggas när Stockholms Travsällskap säljer mark till fastighetsbolaget Balder. 

– Det här avtalet ger Stockholms Travsällskap ekonomiska möjligheter att vidareutveckla Solvallaområdets unika kvalitéer, säger Markus Gustafsson, ordförande för Stockholms Travsällskap.

Det händer grejer runt svensk travsports nationalarena Solvalla. 

I ett pressmeddelande bekräftas det nu att Stockholms Travsällskap säljer mark till fastighetsbolaget Balder – med planen att bygga upp emot 2200 bostäder. 

Totalt säljer Solvalla mark för 83 000 kvadratmeter. 

– Det här avtalet ger Stockholms Travsällskap ekonomiska möjligheter att vidareutveckla Solvallaområdets unika kvalitéer. Det ska bli oerhört spännande att i nästa steg konkretisera Solvallastadens innehåll tillsammans med Balder, säger Markus Gustafsson, ordförande för Stockholms Travsällskap, i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Vill du spela med SportExpressens travexperter? Häng med i ett andelsspel

”Det är väldigt glädjande” 

Jörgen Forsberg är vd för Solvalla: 

– Det är väldigt glädjande att vi äntligen rott affären i hamn, det ger oss goda förutsättningar för framtida investeringar. Vi vill fortsätta att utveckla travsporten i Stockholm med en modern arena som klarar de ökande kraven från såväl sportens utövare som från våra besökare, säger han. 

Priset hemligt: ”Det ger en uppfattning...” 

Hur mycket Solvallas markaffär är ännu hemligt, men det rör sig inte om några mindre summor. 

– Stockholms kommun har räknat på att investeringarna i infrastruktur går på 250-300 miljoner kronor. Det ger väl en uppfattning om vilka nivåer vi rör oss i, säger Markus Gustafsson till tidningen Sulkysport.