Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Solvalla testar nytt – efter hårda kritiken

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75 / KANAL75 AB
Foto: Micke Gustafsson / Trav & Galoppronden

Solvalla har den senaste tiden fått utstå kritik för sitt banunderlag, särskilt vid regn.

Men inför morgondagens tävlingar testas ett nytt material. 

– Det känns bättre i alla fall, jag testade det till regnet häromdagen och det verkar hålla bra, säger banmästare Marcus Stjernström. 

En hel del aktiva har senaste tiden reagerat på Solvallas banunderlag, missnöjet har särskilt växt stort då banan har haft svårt att hålla ihop vid nederbörd. 

Bättre har det inte blivit då många av banans stora tävlingsdagar just drabbats av regn – och vid Elitloppet blev det särskilt påtagligt. 

– Den tål inte regn och det har den i princip aldrig gjort men nu har den varit hemsk med det här senaste materialet som har varit, säger banmästare Marcus Stjernström.

Men nu testas ett annat, till synes, lite mörkare material på Solvalla. 

”Det är en annan bergart” 

 Solvallas Marcus Stjernström berättar mer om det nya materialet:  

– Det är en annan bergart mot den jag har haft innan, jag håller på att mixtra lite med den. 

Hans förhoppning är att banan ska tåla regn på ett bättre sätt – och under tisdagens V64-tävlingar kommer de aktiva att få testa på underlaget för första gången. 

– Det känns bättre i alla fall, jag testade det till regnet häromdagen och det verkar hålla bra. Det reagerar på ett mer positivt sätt än det andra gjorde. Det flyter inte så fort det blir blött liksom.