Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Solvalla slog sitt
eget världsrekord

Mycket folk på Solvallas bakluckeloppis
Foto: Solvalla.se

Förra året kom travarenan Solvalla med i Guinness rekordbok efter att ha arrangerat världens största bakluckeloppis. 

Under helgen slog huvudstadbanan sitt eget rekord – med minsta möjliga marginal.

– Vi slog förra årets rekord med 14 bilar, säger Maria Wiberg, arrangör på Stockholmsmarknader till Stockholmdirekt.se 

På Solvalla är det oftast travhästar som gör upp på ovalen, och om mindre än en månad gör flera av världens bästa hästar upp i ett av världens största travlopp – Elitloppet. 

Men under söndagen var det istället försäljare som tävlade i att göra sig av med sina gamla grejer. Travbanan arrangerade nämligen världens största "bakluckeloppis". 

– Det var en fascinerande syn att stå på läktaren och titta ut över travbanan som var fylld av människor, bilar och prylar, säger Maria Wiberg, arrangör på Stockholmsmarknader, till Stockholmdirekt.se.

"Minsta möjliga marginal"

Redan förra året fixade huvudstadsbanan platsen i Guinness rekordbok, då 1025 bilar var på plats samtidigt. Under söndagen slog de dock sitt eget rekord.

– Vi slog förra årets rekord med 14 bilar – så med minsta möjliga marginal, säger Maria Wiberg.

Bakluckeloppis är ett av flera initativ som Solvalla jobbar med för att använda arenan till annat än trav. De har även arrangerat maskinmässor och liknande på innerplanenn. 

"Vi får fundera på det"

Men med så mycket gamla och nya prylar, som det var under söndagen, att gå igenom var det mycket svårt för alla besökare att hinna hitta de riktigt stora fynden. 

– En av de vanligaste kommentarerna var att vi borde haft öppet längre, haha. Vi får definitivt fundera på att ha öppet längre än fyra timmar nästa gång, säger Maria Wiberg till nättidningen.