Mycket folk på Solvallas bakluckeloppis Foto: Solvalla.se
Mycket folk på Solvallas bakluckeloppis Foto: Solvalla.se

Solvalla slog sitt
eget världsrekord

Publicerad

Förra året kom travarenan Solvalla med i Guinness rekordbok efter att ha arrangerat världens största bakluckeloppis. 

Under helgen slog huvudstadbanan sitt eget rekord – med minsta möjliga marginal.

– Vi slog förra årets rekord med 14 bilar, säger Maria Wiberg, arrangör på Stockholmsmarknader till Stockholmdirekt.se 

På Solvalla är det oftast travhästar som gör upp på ovalen, och om mindre än en månad gör flera av världens bästa hästar upp i ett av världens största travlopp – Elitloppet. 

Men under söndagen var det istället försäljare som tävlade i att göra sig av med sina gamla grejer. Travbanan arrangerade nämligen världens största "bakluckeloppis". 

– Det var en fascinerande syn att stå på läktaren och titta ut över travbanan som var fylld av människor, bilar och prylar, säger Maria Wiberg, arrangör på Stockholmsmarknader, till Stockholmdirekt.se.

"Minsta möjliga marginal"

Redan förra året fixade huvudstadsbanan platsen i Guinness rekordbok, då 1025 bilar var på plats samtidigt. Under söndagen slog de dock sitt eget rekord.

– Vi slog förra årets rekord med 14 bilar – så med minsta möjliga marginal, säger Maria Wiberg.

Bakluckeloppis är ett av flera initativ som Solvalla jobbar med för att använda arenan till annat än trav. De har även arrangerat maskinmässor och liknande på innerplanenn. 

"Vi får fundera på det"

Men med så mycket gamla och nya prylar, som det var under söndagen, att gå igenom var det mycket svårt för alla besökare att hinna hitta de riktigt stora fynden. 

– En av de vanligaste kommentarerna var att vi borde haft öppet längre, haha. Vi får definitivt fundera på att ha öppet längre än fyra timmar nästa gång, säger Maria Wiberg till nättidningen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag