Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Solvalla publikbesked: ”Vi har öppet i morgon”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Under eftermiddagen meddelade regeringen att gränsen på 50 personer kvarstår. 

Ett bakslag även för landets travbanor. 

Men Solvalla kommer i morgon att öppna restaurangen. 

– Vi går efter restaurangdirektivet och har öppet i morgon som vanligt om inget annat sägs, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg till Sulkysport. 

Planen förra veckan var att höja publikgränsen från 50 till 500. Men så blir det inte. 

Under torsdagseftermiddagen meddelade regeringen att gränsen på 50 personer kvarstår på grund av en ökad smitta av Coronaviruset. 

Ett bakslag för Idrottssverige och så även travsporten. Som hade hoppats på att kunna öppna upp för publik igen. 

Forsberg: ”Vi får prova oss fram”

Banorna har dock fortfarande möjlighet att öppna upp sina restauranger – och det kommer Solvalla göra i morgon. När V65 avgörs under eftermiddagen kommer det sitta gäster i bistron. 

– Vi får prova oss fram lite och kanske ökar intresset när det här kommer i gång. Vi har ju fler restauranger än Bistron och skulle till exempel kunna öppna Kongressen också. Det är inte aktuellt den närmaste tiden, men vi ska undersöka den möjligheten och det kan vara ett steg att ta, säger Jörgen Forsberg, vd på Solvalla, till tidningen Sulkysport.