Klaus Koch Foto: Kanal 75Klaus Koch Foto: Kanal 75
Klaus Koch Foto: Kanal 75
Publikbild på Elitloppet ifjol. Foto: Kanal 75Publikbild på Elitloppet ifjol. Foto: Kanal 75
Publikbild på Elitloppet ifjol. Foto: Kanal 75
Foto: Kanal 75Foto: Kanal 75
 Foto: Kanal 75

Solvalla bryter med Koch – efter 24 år

Publicerad

Solvalla bryter med Klaus Koch.

Efter att ha jobbat med Elitloppet i 24 år dumpar banan Koch med omedelbar verkan.

– Det är klart att jag hemskt gärna hade jobbat kvar, säger Koch själv.

Klaus Koch är en riktig profil i travkretsar. De senaste 24 åren har han synts till i samband med Elitloppet, då han varit ambassadör och delaktig i att ta ut de deltagande hästarna.

Men nu är det slut på det. SportExpressen kan i dag avslöja att Koch dumpas av Solvalla.

– Det är Solvallas beslut. Vad jag förstår så har de beslutat i styrelsen att de inte ska använda sig av externa krafter, utan bygga Elitloppet genom organisationen de har, säger Koch.

"Sånt man får ta"

Klaus Koch berättar:

– Det är klart att jag hemskt gärna hade jobbat kvar. Det var otroligt kul att jobba med Markus Myron, vi kompletterade varandra helt perfekt. Det hade jag gärna upprepat. Men det är Solvallas beslut och deras pengar. Man får respektera deras beslut. Jag är tacksam över att jag fått vara med och känner ingen bitterhet alls.

Han fortsätter med att påpeka att det inte finns någon bitterhet, och att han respekterar Solvallas beslut.

– Det är sånt man får ta. Jag älskar att jobba med Elitloppet, det är fantastiskt roligt, och jag hade gärna gjort det igen. I så fall skulle det blivit mitt 25e år i rad. Jag hade planerat att jag skulle jobba med det, men som sagt är det deras beslut och det respekterar jag fullt ut.

"En hel livsstil"

Vad tar du med dig från de här 24 åren?

– Jag minns så mycket... Det är en hel livsstil. Jag har varit otroligt priveligierad att få jobba med det här loppet i så många år. Jag har upplevt några av de riktiga topparna..

Klaus Koch menar att han har mycket jobb i Hamburg som vd på travbanan där, och ser framemot Elitloppet trots att han inte längre kommer vara engagerad.

– Det ska bli kul at få uppleva Elitloppet helt som turist. Det har jag inte gjort sedan 1984 faktiskt, avslutar Koch.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag