Foto: MIKAEL WIKNER / KANAL75Foto: MIKAEL WIKNER / KANAL75
 Foto: MIKAEL WIKNER / KANAL75

Sofia Aronssons drömstall är klart

Publicerad

Sofia Aronssons drömstall står klart. 

Nybyggnationen på miljongården hon köpte för ett par år sedan har allt hon önskar.

– Det finns så klart alltid saker man kommer att sakna i Frankrike, men jag ångrar verkligen inte att jag flyttade hem. Jag trivs som fisken i vattnet här, säger hon. 

Proffstränaren och TV4-profilen Sofia Aronsson har slagit sig ned hemma i Sverige efter flera år i Frankrike. 

Gården hon köpte i nära anslutning till Bjertorps träningsanläggning har nu kompletterats med stallen Sofia har drömt om.      

– Det var ett hus och en gammal lada på gården när jag köpte den. Sen fanns det mark, så det jag gjorde var att bygga till stallen, berättar hon. 

”Gillar när det är fint”

För Aronsson är det viktigt att stallet är stiligt. 

– Jag gillar när det är fint, rent och snyggt. Så det är klart att jag har försökt att göra det så estetiskt som möjligt inom den budgeten jag har haft. Så jag är nöjd med resultatet.

Det finns dock lite kvar att göra, det ska målas och Sofia vill även göra i ordning omklädningsrummen. 

– Det finns mycket kvar att göra i sommar kan man säga, men det känns skönt att de nya stallarna är klara i alla fall, säger hon och skrattar. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

”Ska passa in”

Sofia har planerat bygget noggrant efter sina önskemål.

– Det ska vara mysigt och passa in i omgivningen. Jag har byggt två stallar och inte något stort. 

Aronsson menar att hon har tänkt mycket på sin personals arbetsmiljö. Det ska vara lättarbetat och nära till hagarna. 

–  Det finns en selkammare för personal, det tycker dem är skönt. Sen har de var sin dusch och ett eget förråd. De har sin egen stallgång med tillgång till allt de behöver. 

Hemma efter femton år

Sofia Aronsson har lång erfarenhet av fransk travsport och i många år var Frankrike hennes bas. 

Men nu tycker hon att det är skönt att vara hemma. 

– Jag trivs väldigt bra i Sverige måste jag säga. Jag har väldigt nära till min familj. Innan så har jag inte varit hemma på femton år och det känns väldigt skönt, säger hon och fortsätter:

– Det finns så klart alltid saker man kommer att sakna i Frankrike, men jag ångrar verkligen inte att jag flyttade hem. Jag trivs som fisken i vattnet här. 

”Har fina hästar”

På Sofias träningslista finns i dagsläget 45 hästar.
Hon själv tycker att det har varit lite stolpe ut senaste tiden, men hon har goda förhoppningar på sina hästar. 

– Jag har ju inga Elitloppshästar , förutom Anna Mix. Men det är många hästar som har mycket pengar kvar att tjäna. Jag är väldigt nöjd och känner att jag har jag har fina hästar att jobba med.

Just stjärnhästen, Anna Mix vann i lördags då hon med Josefine Ivehag på ryggen tog en imponerande seger. 

–   Det stora målet för henne är sto-EM i sommar, det är det vi jobbar mot. De har ju kört bort lite poäng för henne i Frankrike, så vi får se vilka lopp vi blir inbjudna till och vart hon ska starta. 

”Som en familj”

Sofia känner att hon har ett bra förtroende från sina hästägare och gör sitt bästa för att vårda den relationen. 

I söndags var det invigning av de nya stallen. Då bjöd hon på stor hästägarfest på kvällen. 

– Många hästägare har hästar i dag för att det är en hobby, de vill följa sina hästar och de vill gärna få uppdateringar och lära känna skötaren. Det blir lite som en familj. 

Omtyckt tv-profil

Sofia är omtyckt i trav-tv. Där jobbar hon ett par gånger i månaden så länge det inte krockar med hästarnas träningsjobb. 

– Det som gör att det fungerar är att det är någon kväll och någon lördag. 

Hon själv tycker att det är väldigt roligt också. 

– Jag får umgås med personer som är väldigt duktiga och intelligenta. De är väldigt bra på trav även om de inte håller på med den praktiska biten. 

– För mig är det väldigt nyttigt för jag får se och lära mig travet även från den andra sidan. Jag ser bara fördelar med det. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag