Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Snuvade favoriten på segern: ”Stort”

Foto: Foto: Maria Holmen / TR Media

Lugn resa i rygg på ledaren. 

Sedan hittade Örjan Kihlström luckan. 

Och lotsade Remarkable Feet till segern i Oasis Bis lopp på V75. 

– Det är stort, säger hästens skötare Lena Wahlgren. 

Det mesta av förhandssnacket inför Gulddivisionen på Mantorp, Oasis Bis lopp, handlade om Lucifer Lane och Disco Volante – som hade mest spel på sig inför loppet. 

Men för den sistnämnde tog det slut direkt. 

Startkanonen Disco Volante galopperade redan från start. 

– Han har strulat till det bakom bilen någon gång förut. Idag gjorde han det. Han blir lite stängd och slappnar inte av, därav galoppen. Men det här var mer ett olycksfall i arbetet, säger kusken Ulf Ohlsson i V75 Direkt efter loppet. 

För loppets största favorit, Lucifer Lane, såg det bättre ut. Johan A Nilssons häst ledde loppet i sista kurvan, men blev snuvad på segern på upploppet. 

”Det är världens nallebjörn”

I rygg på ledaren hade nämligen Örjan Kihlström bidat sin tid, och kunde enkelt avgöra loppet med Jörgen Westholms Remarkable Feet. 

– Så som det blir tycker jag han ska vinna det här loppet alla dagar i veckan. Det kändes som en moralisk grej, säger en besviken Johan A Nilsson i V75 Direkt efter loppet. 

Desto nöjdare var kretsen bakom det vinnande ekipaget. 

– Det är stort. Verkligen. Han har form nu igen. Han är ju en vinterhäst. Vad ska man säga?, säger Lena Wahlgren, skötare bakom Remarkable Feet, i TV12:s sändning. 

– Det är världens nallebjörn. En supertrevlig häst.