Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Snackhästens tränare tvingas böta: ”Blev fel”

Foto: JK / KANAL 75 AB
Foto: TR Media/KANAL 75

Turerna kring Corky fortsätter.

Hästen gjorde nyligen comeback efter långt uppehåll.

Nu tvingas hästens tränare betala böter. 

– Det finns regler som gäller för alla, säger tränaren Mikael Melefors. 

Den omtalade travhästen Corky gjorde comeback för ungefär en vecka sedan efter tvåårs lång frånvaro. 

Nu får hästens tränare, Mikael Melefors, betala 20 000 kronor i böter för brott mot licensbestämmelserna, det skriver Svensk Travsport. 

Han tilldelas bestraffningen för att han 2015 felaktigt har registrerat sig som ägare/företrädare för att kunna ta upp en häst på sin träningslista. 

Det då hästen startade 2015 med Melefors som representant utan att han formellt hade gått in som delägare i hästen.

”Föll mellan stolarna”

Grunden till beslutet är att Mikael Melefors själv berättat om hur ägarförhållandena låg till i en dom kring Corky tidigare i år. 

– Meningen var att pappret skulle vara skrivet 2015 men då föll det mellan stolarna. Tyvärr blev det fel där, säger Mikael Melfors. 

Hästen bytte tränare 2015 till Mikael Melefors och det var i samband med det som även ägarstallet bytte representant till Melefors. 

”Det föll i glömska...”

Han arbetar som equiterapuet och hade många gånger ställt frågan till Corkys ägare om att få rehablitera hästen, men fått nej. Tillslut hörde dock hästens ägare av sig och hästen ställdes på rehablitering hos Melefors. 

– De ville att hästen skulle ut i ett provlopp, vi anmälde till provlopp men de blev inställda. Då frågade de om vi inte kunde gå ut i ett lopp istället och då pratade vi om att vi måste skriva papper på att jag äger en viss del i hästen, men det föll i glömska. Det var tyvärr inte skrivet. 

Mikael berättar att hästen lämnade hans stall i Mars 2017 och kom sedan tillbaka samma år i december, då skickades också papprerna som redan var påskrivna. 

”Inte hunnit tänka på det”

Kommer du att överklaga?

– Det vet jag inte, jag har inte hunnit tänka så mycket. Det finns regler som gäller för alla. Sen kan man ha olika synpunkter om bötesbelopp och så står i relevans till de som har inträffat eller inte. Men det finns en licenskommité och de har kommit fram till hur de ser på det hela. Det är lite färskt än så jag har inte hunnit tänka så mycket. 

Corky startar på lördag på V75 och inför det andas Melefors i alla fall optimism. 

– Han känns fruktansvärt bra, vi var så glada när vi åkte hem från förra starten, hästen var pigg och glad hela vägen. Nu fick vi ett jättebra spår den här gången också, det känns bra. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!