Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Snackhästen Creatine lämnar Robert Bergh

Snackhästen Creatine lämnar Robert Bergh och hans stall.

Fyra starter utan seger och sista felfria hästen i mål senast var droppen.

Nu flyttas han till Jimmy Takters stall, berättar Travronden.

Creatine har haft en magnifik karriär som unghäst. Den nu femårige sprintern sprang totalt in ett åttasiffrigt belopp på andra sidan Atlanten.

- Han är startsnabb och tuff, och jag gillar hästen väldigt mycket, sa Robert Bergh till tgn.no inför bytet till Berghs gård för ett drygt halvår sedan.

"Inte svårt att tacka ja"

Men underbart är kort, vilket Bergh nu bryskt fick erfara. Ägarna väljer alltså att med omedelbar verkan flytta hästen till Jimmy Takters stall.

– Jag fick förfrågan från Diamond Creek Farms ägare Adam Bowden om jag ville ta över Creatine. Sedan tidigare tränar jag fyra hästar för Bowdens räkning och det var inte svårt att tacka ja när frågan ställdes, säger Jimmy Takter till Travronden.

Upplägget för Creatine verkar inte vara hugget i sten, men förmodligen får stjärnhästen ett tag till på sig att visa sin kapacitet på europeisk mark.

– Tanken är att Creatine ska stanna kvar och tävla i Europa. Creatine är en häst med stor kapacitet, fortsätter Takter.

Inget Elitlopp

Ett av de stora målen med Creatine inför flytten till Sverige och tränarbytet ryktades vara Elitloppet. Så blev det dock inte.

Från Berghs välrenommerade stall lyckades endast Nahar bevisa för Solvallas sportchef Markus Myron att han var värdig en plats. Jimmy Takter verkar förvånad över att hästen inte levererat så här långt i Europa.

- Jag trodde att han skulle hävda sig väldigt bra när han kom till Europa, avslutar Takter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!