Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snackades ner innan – men alla var chanslösa

Foto: LJ / TR Media

Spelprocenten på V86 sjönk som en sten ju närmare spelstopp vi kom.

Men spets och slut i loppet.

Ribaude och Björn Goop fällde många spelare.

Ribaude inledde veckan som ganska stor favorit i V86-2, men ju närmare spelstopp vi kom desto lägre procent på hästen. Det slutade på 14. Trots spår ett var han nämligen inte spetsfavoriten i loppet på förhand och det var också många experttips avslag.

Men när starten gick öppnade Ribaude, med hjälp av Björn Goop, lite bättre än väntat. Och ekipaget fick samtidigt lite hjälp av den utvändigt som öppnade bra och den nedåttrendande hästen höll upp innerspåret med hjälp av den klassiska ”solfjädern”. Sedan var det aldrig något snack om saken. 

De andra försökte men var chanslösa att gå i närkamp och Goop drog undan till en helt överlägsen seger.

■ ■ ■

Lars I Nilsson har en riktig snygging i Franklin Face. Fyraåringen har oftast sett ut som en stjärna men inte alltid haft den bästa biten till slut. Nu verkar det lite bättre med den saken efter att han blev valack och kan fokusera på rätt saker.

Onsdagens triumf sade väl inte så himla mycket då han kom till ledningen tidigt och sedan fick bestämma farten. Men han joggade undan lätt och lämnade övriga till slut. Det finns också saker att göra för att förbättra honom, till exempel rycka skor.

Första starten i ny regi är alltid spännande. Hästarna kan tända till av miljöombytet och annan träning, med mera.

Generellt sett är det väl så att det flyttas för lite hästar… Men det är inte alltid som det blir ”guld och gröna skogar”.

■ ■ ■

Det var en hel del snack om Timo Nurmos nyförvärv Longcat Hanover. Men hästen var alldeles för laddad den här gången och gjorde bort sig med galopp direkt. Men han såg fin ut innan under tävlingskvällen och lär komma igen. Med favoriten borta hade Dom Perignon inga problem att spåra runt om.

Miljonspelet V86 fortsätter att leverera. Jackpot-omgången bjöd blott på en vinnare under fem procent men ändå gav det över en miljon kr. 

Men som jag skrivit förut, det är ett svårt pussel att lägga...