Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snacka om toppform och rivstart på 2020

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tre starter 2020.

Och tre segrar.

Admir Zukanovic har rivstartat det nya året.

Åbys Admir Zukanovic har inlett det nya året på ett svårslaget vis. Han har nämligen inte selat ut en enda häst som inte fått segerdefilera! Jaja, nu är det förvisso bara tre starter det handlar om, men ändå.

Vi snackar toppform i stallet.

Gizmo de Veluwe är tillbaka efter skada. Och han ser verkligen fin ut. Han kom till onsdagens start med en stark seger i bagaget och spelprocenten skenade likt ett godståg ju närmare spelstopp vi kom. 

Allt såg också klappat och klart ut när Gizmo kom till ledningen tidigt. Sedan körde vassa Henriette Larsen sakta en bit mitt i loppet. Kanske för sakta rent av?

Men samtidigt är det ingen sprinter, utan han springer och sover lite i sin ensamhet. När That’s Art kom visslande på open stretch gick det undan och första känslan var att Johan Untersteiner lurade favoriten på segern. 

Resultatet dröjde och dröjde och dröjde… Det brukar vara ett tecken på att det inte går att skilja vinnarna åt och så var det. Dött lopp alltså!

”Adde” hann nog svettas en del, men en till etta i vinstkolumnen blev det.

Jag slog en signal till Zukanovic för att höra mig för beträffande den fina formen.

– Hästarna har fått träna bra en längre tid och fått vara friska och fräscha. Det är det gamla tråkiga svaret, men vi har inte ändrat något speciellt. Framgång föder framgång. Man får passa på att njuta.

Hur nöjd var du med Gizmo de Veluwe?

– Det är ingen sprinter egentligen, han springer nästan lika fort över tre varv... Men jag tycker att han gjorde det bra.

– Närmast väntar V75 Champions för honom och då är det lång distans.

Du har Stepping Spaceboy till start på lördag i V75-3. Tankarna där?

– Han ska vara lika bra som senast och vi kommer att testa för ledningen. De flesta invändigt släpper väl förutom Baron Gift? Skulle vi hamna utvändigt om ledaren så är det så, men det är kusken som bestämmer upplägget. Han ska räknas tidigt.

Återigen dominans av de betrodda på V86-spelet och därmed ny jackpot nästa vecka.