Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Smällen för ATG: Ska betala sex miljoner

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

ATG har inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att hindra att deras verksamhet utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism. 

Straffet: Sex miljoner kronor i sanktionsavgift. 

– Vi ser allvarligt på Spelinspektionens tillsynsbeslut, men spontant så delar vi inte deras kritik fullt ut, säger ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth i ett pressmeddelande. 

Det var i höstas som Spelinspektionen granskade hur spelbolaget ATG jobbade med penningtvätt och kundkännedom – och hittade brister. 

Bland annat ska kunder ha haft möjlighet att sätta in miljontals kronor på sina konton utan att spelbolaget granskat vart pengarna kommit ifrån. 

Enligt Spelinspektionen är spelbolagets brister så pass allvarliga att ATG varnas och tvingas betala en sanktionsavgift på sex miljoner kronor. 

”Självklart något vi tar på största allvar” 

ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth är dock inte helt överens med Spelinspektionen. 

– Vi ser allvarligt på Spelinspektionens tillsynsbeslut, men spontant så delar vi inte deras kritik fullt ut. Nu ska vi läsa igenom detta i lugn och ro och sedan besluta om vi ska acceptera det eller överklaga, säger han i ett pressmeddelande. 

– Att motverka penningtvätt är självklart något som vi tar på största allvar och vi förbättrar rutiner och processer kontinuerligt, säger Hasse Lord Skarplöth.