Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slog till med seger – 87 (!) år gammal

Arne Rydén, Rydens Limoncello och Siv Rydén Foto: Privat
Rydens Limoncello Foto: Privat

Under tisdagen på Jägersro slog Arne Rydén, 87, till med en seger. 

Detta då hans egen uppfödda Rydens Limoncello vann med Henrietta Larsen i sulkyn. 

– Jag nära och sälja honom, men det var ingen som ville ha han, säger tränaren själv. 

Framgångar på travbanan är inget nytt för Arne Rydén som bland annat haft Elitloppstvåan 1987, Pay Nibs, i stallet och vunnit flera storlopp. 

Nu är Rydén en av landets äldsta aktiva travtränare med sina 87 år och under tisdagskvällen på Jägersro var hans Rydens Limoncello först över mållinjen. 

– Jag var nära att sälja honom, men det var ingen som ville ha han. Vi var två stycken på honom och vi ville sälja. Men efter provkörningen så ville de inte ha honom, säger han och fortsätter:

– Men sen blev det häst av honom när han kom hem. Vi har  tränade på och pysslat om honom. Jag vet inte vad vi gör som är bra. Men vi har haft många bra hästar tidigare och den här tål samma träning som de gjorde. 

Trivs med lärlingen 

Är det här en ny stjärna tror du? 

– Nja, han är ju sju år nu. Men jag tror att han kan hänga med en bit upp i klasserna, det tror jag. Det han visade i går ett ordentligt intryck. 

I sulkyn satt lärlingen Henrietta Larsen som styrde till segern. 

– Han trivs med Henrietta Larsen, han tycker att det är kul att dra i väg med henne. Han känner inte att han har någon där bak, hon är så lätt. Sen är det viktigt med körhänder, och det har Henrietta. 

Han har genom åren fött upp sina egna stjärnor men den biten har han slutat med nu. Men träningsbiten, den vill han hålla i och i dagsläget finns det tre hästar på träningslistan. 

”Hon är bara 80 år”

– Vi har lyckats här hemma på gården med att tränat fram några världsstjärnor, vi har fina träningsförhållanden som är naturliga. Recept jag har håller fortfarande, hästarna har de bra, dem trivs.

– Sen har jag min unga hustru som tar hand om hästen och sköter om honom. Han blir uppmärksammad och det trivs han med. Hon är bara 80 år, så det går bra, säger han och skrattar. 

Vad blir nästa uppgift för Rydens Limoncello? 

– Nu var han så bra, så jag är lite sugen på att starta redan den sjunde när det är V75 på Halmstad. Men nu ska han först gå i hagen några dagar och för att se att allt är okej. Det finns lite att välja på, avslutar han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!