Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slog till – med en miljonskräll

Foto: / Foto: Lars Jakobsson

Ibland har storleken avgörande betydelse.

Sheilah Laday la grunden till miljonutdelning på V86 när hon spurtade hem Oaks Consolation.

- Hon är väldigt liten och lätt att flytta. Det gjorde att vi hann slinka ut, förklarade Peter G Norman vägen mot skrällsegern.

Med mindre än en procent av V86-spelet på sig var Sheilah Laday och Peter G Norman den största anledningen till att bara två system klarade alla rätt denna onsdag.

På ett regnigt Solvalla där underlaget blev allt smetigare och under kvällen kom det moment som skulle visa sig avgörande redan 1 500 meter från mål.

Peter G Norman i huvudroll

Det var nämligen då som Peter G Norman lyckades byta sin invändiga position och fann ryggen på Swarovski Broline. Den senare grovjobbade i tredjespår på slutrundan och drog Norman till slagläge in på upploppet.

- Hon fick ett optimalt lopp hela vägen. Vi hamnade långt bak från vårt dåliga startspår och jag chansade invändigt. När sedan Ulf (Eriksson bakom Hanna) attackerade blev det en lucka för oss. Hon är väldigt liten och lätt att flytta. Det gjorde att vi hann slinka ut. När jag drog tussarna så bara flög hon fram.

- Man blir imponerad av den här tjejen, hon är inte 1.50 över manken och har matchats tufft hela året, berömde Norman som därmed blev dubbelvinnare.

Tidigare hade nämligen 21-åriga Sandra Nordemo som ensam tjej och särklassigt minst rutinerad satt gubbarna på plats bakom familjeägde Valeur i V86-2. Scenariot var snarlikt det ovan, ryggar till upploppet.

 

Av Robin Johansson/Kanal 75

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!